..

..

Hot ! Sebab ini Azrul Azwar digantung Bank Islam !

on Thursday, January 17, 2013 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 3 Comments

- Penggantungan Ketua Pakar Ekonomi Bank Islam Malaysia Bhd. (Bank Islam), Azrul Azwar Ahmad Tajuddin disebabkan beliau melanggar polisi dalaman bank itu dan bukan dibuat atas dasar tekanan politik.


Bank Islam dalam kenyataan di sini hari ini berkata, pihaknya mempunyai asas untuk mengambil tindakan itu dan akan menjelaskan jenis pelanggaran polisi dalaman tersebut sebaik sahaja siasatan menyeluruh selesai.


Menurut kenyataan itu lagi, tindakan penggantungan juga tiada kaitan dengan pandangan peribadi Azrul Azwar yang membuat kenyataan kontroversi di Singapura berhubung peluang Barisan Nasional (BN).


"Pihak kami akan mendedahkan pelanggaran polisi yang dilakukan beliau (Azrul Azwar) sebaik sahaja semua siasatan selesai," demikian menurut kenyataan itu.
** Untuk yang tak tahu latar belakang Azrul ini ,   beliau  ini adalah ahli PKR Putrajaya dan   salah seorang pembahas ucapan presiden PKR sewaktu Kongres PKR di Johor pada 2011.  Agak mengejutkan orang kanan dalam Bank Islam boleh terlibat dengan politik cukup kuat dan ini salah dari segi polisi bank .

Jadi , jangan terkejut kalau Azrul ini komen BN akan kalah di PRU 13 kerana itu memang propaganda mereka tawan Putrajaya .  Memang elok pun dia  ni digantung ..mana tau boleh jadi pakar ekonomi Anwar di negeri Selangor lepas ni .3 Responses

  1. Mungkin 'gantung' kurang sesuai untuk mamat ni....apa kata kalau di pecat sahaja...mmg hampas mamat azrul ini

  2. Anonymous says:

    buang jer.... dia kata BN bakal kalah. anak haram tu tak tau ke yang bank islam tu sendiri sebahagian dana (saham) adalah dipegang oleh kerajaan melalui tabung haji sebanyk 18%. secara tidak langsung dia mengkritik majikannya sendiri !!!! bank islam pasti lingkup kalau kerajaan mearik balik pegangan dlm bank itu. kalau kerajaan tarik balik mampos BIMB nak cover utk NPL ...

  3. Anonymous says:

    Padan muka.. pangkat besar di GLC tp nak musnahkan GLC & kerajaan. Padan muka kau. Semoga kau 'mereput' menganggur bersama keluarga-keluarga kau sekali wahai azrul anak sial.

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.