..

..

AP wakil rakyat PAS beli kereta Porsche untuk anak ??

on Friday, January 25, 2013 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 3 Comments


"Itu bukan kereta saya tapi  anak yang menggunakan AP saya "... Bila dah terdedah guna nama anak yang beli .

Persoalannya ,tindakan  Adun PAS ini dah boleh dikira salahgunakan kemudahan AP sebagai wakil rakyat kerana membeli kereta dengan harga AP bagi lari daripada membayar cukai . Sebelum ini puak PAS bukan main lagi tuduh UMNO amal kroni tapi mereka sendiri pun beri AP untuk anak beli Porsche ...hahaha.


Selain itu , harga kereta yang dibeli anaknya ini  berharga RM 100 K oleh Adun PAS boleh dipertikaikan .

ikuti pendedahkan rakan blogger CTSbetulkah harga kereta tersebut hanya berjumlah RM100,000 lebih sahaja? Diskaun cukai untuk Permit Import (AP) hanyalah RM60,000 sahaja. Rujuk kembali kenyataan Rafizi Ramli yang pernah membuat ananlisa isu AP ini. 

Mengikut tinjauan CTS mengenai harga "recond" Porsche Cayman bagi tahun 2007 adalah sekitar RM218-RM230 rribu manakala bagi tahun 2009 adalah sekitar harga RM280-320. Selepas campur tolak darab bahagi dan selepas ditolak diskaun AP sebanyak RM60 ribu, mana datangnya harga belian Porsche Cayman yang dibeli untuk anaknya berharga RM100 ribu? Kita mengesa Ustaz Hashim Jasin untuk menunjukkan kepada Rakyat resit pembelian.
3 Responses

  1. Anonymous says:

    INI DAH KES KRONI NI... PAS OHHH PAS YANG GILE BUDU (BURIT & DUIT)

  2. Anonymous says:

    Murah rupa kereta jenis ni. Mati-mati saya fikir harga Rm500,000 ke atas walaupun recond.......Agaknya kalau cukai kereta import tiada, lakukah kereta nasional kita? Bayangkan BMW 320i sama harga dengan Proton sekels dengannya

  3. Anonymous says:

    Murah rupa kereta jenis ni. Mati-mati saya fikir harga Rm500,000 ke atas walaupun recond.......Agaknya kalau cukai kereta import tiada, lakukah kereta nasional kita? Bayangkan BMW 320i sama harga dengan Proton sekels dengannya

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.