..

..

Kerap buat sidang media fitnah BN , ciri utama jadi YB DAP !!

on Friday, November 23, 2012 by Generasi Pejuang Bangsa
 - No Comments
DAP arah Adun nya agar sentiasa buat sidang media 3 kali sebulan sebenarnya untuk tunjuk muka bahawa mereka juga  buat kerja . Lagi banyak sidang media fitnah BN , lagi tinggi la publisiti dah peluang untuk dikekalkan bertanding .

Hakikatnya semua  Adun DAP  ini jarang turun padang pun .  Anda boleh lihatkan sendiri Buletin Mutiara mereka , mana banyak muka Adun-Adun buat kerja ..yang banyak  muka Tokong DAP je di akhbar haprak tu .. maklum lah  dia seorang je paling busy & buat keja  di Penang ni ..hahahaBN membidas usaha DAP untuk melatih ADUNnya supaya lebih ketara di mata umum bagi meningkatkan peluang mereka dipilih semula bertanding dalam pilihan raya umum akan datang.

"Rakyat juga perlu lebih berhati-hati dalam mengamanahkan masa depan mereka kepada parti yang betul," kata penyelaras BN Komtar, Loh Chye Teik.

Loh menggesa rakyat Pulau Pinang supaya melihat "warna sebenar" DAP sebagai parti yang didakwanya hanya memberi tumpuan kepada publisiti tetapi kurang pengetahuan tentang bagaimana untuk mentadbir kerajaan.

Beliau merujuk kepada kenyataan Setiausaha DAP negeri, Ng Wei Aik baru-baru ini bahawa semua ADUNnya perlu mengadakan sekurang-kurangnya tiga sidang akhbar atau mengeluarkan tiga kenyataan setiap bulan.

Ng (kiri), yang juga setiausaha politik kepada Ketua Menteri Lim Guan Eng, telah dilaporkan berkata wakil rakyat parti itu perlu tahu bagaimana hendak menjalankan majlis-majlis publisiti dan menjadi lebih berprofil tinggi.

"Ini adalah untuk mengelakkan pengundi mempunyai tanggapan negatif bahawa mereka tidak melakukan kerja mereka dengan betul, yang akan menjejaskan peluang mereka dilantik semula sebagai calon," kata Ng yang dilapor memberitahu media.

Loh berkata sejak ADUN Komtar itu membuat arahan sedemikian, ia hanya menunjukkan bahawa DAP meletakkan publisiti mengatasi yang lain-lainnya.

"Jika rakyat mengundi wakil yang hanya tahu bagaimana untuk mengadakan sidang akhbar atau mengeluarkan kenyataan, maka kita tidak boleh nak bayangkan akibatnya, tetapi malangnya itulah pemahaman dalam DAP tentang bagaimana untuk memilih calon-calon mereka," kata Loh
.


Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.