Artis Indonesia dah murtad !

on Thursday, October 18, 2012 by Generasi Pejuang Bangsa
 - No Comments




Memang cukup sensitif isu murtad nie lebih-lebih lagi di kalangan artis-artis pulak tu. Menurut sumber, tiga selebriti Indonesia didakwa telah murtad atau keluar dari agama Islam!

 Apakah punca sebenar mereka nie sampai nak keluar dari agama Islam?

Masih jadi tanda tanya dan tiga artis Indonesia yang murtad ini ialah Pinkan Mambo yang popular dengan lagu ‘Kekasih Yang Tak Dianggap’.



 Dengar cerita si Pinkan dah dua kali menukar agama sebelum ini. Ikut suka dia jer nak tukar-tukar agama. Pinkan atau nama sebenar Pinkan Ratnasari Mambo dikatakan sejak kebelakangan telah berubah secara mendadak dan merasa seperti kehilangan anak. Tak’kan merasa kehilangan anak terus nak murtad kot?

Pelik… Artis Indonesia yang kedua yang didakwa murtad adalah Rianthi Rhiannon Cartwright, pelakon yang dikenali sebagai Aisha dalam filem ‘Ayat-Ayat Cinta’.




 Rianthi dikatakan keluar dari Agama Islam dan masuk agama Kristian apabila beliau berkahwin dengan lelaki yang bukan beragama Islam iaitu Alfoncius Dapot Parulian Nainggolan di Gereja Old St Patrick, New York Amerika Syarikat.




 Selebriti Indonesia yang baru sahaja murtad, Happy Salma Wanasari memeluk agama Hindu gara-gara hendak berkahwin dengan teman lelakinya, Tjokorda Bagus yang berketurunan raja. -SUMBER


*** PR perintah nanti confirm boleh berlaku pertukaran agama ini.. DAP seperti yang kita tahu memang sentiasa berada di belakang tabir bagi kes orang Islam yang nak murtad ini. 


Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.