PANAS ! Ostazah Abby terasa teguran Jual Muka & Body

on Sunday, September 9, 2012 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 3 Comments
Bekas Mufti Perlis, Dr. Mohamad Asri Zainal Abidin atau lebih dikenali sebagai Dr Maza kelmarin mengeluarkan satu entri di blog beliau yang penulis sifatkan penulisan yang seimbang.
Beliau tidak mengampu kerajaan atau membabi-buta menyokong parti pembangkang.
Kedua-dua belah pihak beliau berikan nasihat.
Memandang kepada kedudukan beliau dan tahap pendidikan agama yang dimilikinya, maka beliau adalah antara orang yang selayaknya untuk menegur kedua-dua belah pihak.
Beliau juga berhati-hati kerana tidak menyebut nama mana-mana individu atau kumpulan, namun penulisannya jelas dan semua boleh tahu ia merujuk kepada siapa.
Dalam entri berkenaan, Dr Maza ada menyentuh satu bahagian berhubung sikap artis yang berhijrah dan secara tidak langsung menegur sikap PAS yang berbelanja banyak untuk mengusung artis ke sana-sini.
“Di celahan itu yang menarik hari ini artis-artis yang baru masuk politik sehari dua pun seakan sudah menjadi ‘sarjana Islam’. Mula mengeluarkan hukum ke atas orang lain.
“Sambutannya hebat. Modalnya bukan ilmu, tapi ‘wajah dan penampilan’ yang memikat penganjur. Jika ‘ustaz’ dibayar seratus dua, tetapi artis yang bercakap Islam dibayar beberapa ribu ringgit satu ceramah. Namun jika artis lelaki, ataupun artis wanita yang ‘kurang comel’, tidaklah seberapa sambutan dan bayarannya,” katanya dalam entri itu.
Bahagian ini rasanya kita semua boleh agak siapa yang paling cepat terasa walaupun namanya tidak disebut.
Siapa lagi kan….kalau bukan Ustazah Abby Abadi.
Walaupun tanpa menyebut nama, nampaknya Abby terasa betul kena kat batang hidung dia.
Dan seperti biasa…Abby memulakan syarahan dan memperlihatkan ‘tahap keilmuaan agamanya yang sangat tinggi’ di Twitter.
Abby nyata tidak dapat menerima bahagian ‘Modalnya bukan ilmu, tapi ‘wajah dan penampilan’’…
Tweet Abby;
JUAL MUKA & JUAL BODY? Fitnah tu… Sy xpernah terlintas lgsg smpai nk gadai maruah diri smata2 utk parti. Fitnah btebaran, dosa bpanjangan
Eh Abby…terasa ke? Dr Maza tak sebut nama kamu…nape terasa?
Dr Maza tidak cakap pun kamu jual body atau jual muka.
Mesti Abby terasa dia mungkin dilabel bodoh hal agama dan hanya laku di pentas PAS pasal dia artis.
Lagi menarik kalau tengok Tweet Abby yang macam hendak mengajar Dr Maza secara sinis dan penuh sindiran (tanpa menyebut nama);
Betul-betul hebat Abby basuh Dr Maza kat Twitter.
Perghhhhh…..Abby oh Abby….Kau memang hebattttt!

sumber : My News Hub


3 Responses

 1. Anonymous says:

  lebih banyak bersuara, lebih terserlah kecerdikannya...
  penampilan dan jual body tu bagi saya amatlah berbeza..

 2. mk says:

  Yang aku sendiri tak faham faham sampai sekarang ni kenapa banyak blog blog penyokong BN suka cerita pasal ustazah bengong ni ? Kenapa perlu beri publisiti pada ustazah bengong yang tak popular ni ? Biarlah ustazah ni dengan bodohnya sendiri tak perlu nak dipanjangkan cerita sibodoh ni lagi kerana masih banyak isu isu diluar sana yg para blogger boler ketengahkan

 3. Anonymous says:

  ustazah x bertamadun mcm ni la..org cakap lain,dia cakap lain..choiii..wahai abby abadi...sekiranya kamu betul2 dah berhijrah apa perlu nak perli2 orang dan kamu suka sgt nk kata orang itu ini..kamu pakai bulu mata palsu tu x haram ke??hukumnya sama je dgn memakai rambut palsu...x semua manusia tu perfect wahai abby abadiiiii... -.-

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.