PANAS ! Lepas Dr Asri , kini Abby cari pasal dengan UFB pulak !

on Tuesday, September 11, 2012 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 3 Comments



Tak habis-habis Ostazah Abby buat hal .. kali ini dia cari pasal pulak dengan ulama muda Ustaz Fathul Bari di twitter mengenai kes Rafizi & BAFIA .




GPB meminjam kata-kata Dr Maza untuk renungan ...

Di celahan itu yang menarik hari ini artis-artis yang baru masuk politik sehari dua pun seakan sudah menjadi ‘sarjana Islam’. Mula mengeluarkan hukum ke atas orang lain. " - Dr MAZA


Dalam isu Abby dengan kes Rafizi , beliau ternyata cukup dangkal sekali dalam memahami perkara sebenar.  Memang benar  apa diperkatakan   UFB bahawa menunjukkan bukti satu kemestian .

Tapi dalam konteks kes Rafizi ,  kaki penipu PKR ini telah melakukan cara yang salah serta melanggar undang-undang  walaupun alasannya untuk menunjukkan bukti .

Kalau dah langgar undang-undang , memang patut la ditangkap & didakwa.

Nampaknya Abby kini cuba melangkah lebih jauh dalam PAS dan kini menjadi penganalisis politik Pakatan pulak ....kita tunggu sapa lagi pemimpin UMNO/BN pulak akan ditibainya ...



3 Responses

  1. Anonymous says:

    apa nak jadi dgn dia ni...dah berhijrah tapi ilmu agama tak dituntut tapi sebok plak pasal politik.. agak2nye tinggi mana ilmu agama dia ni..??

    Pas patutnye membimbing dia ni utk mendalami islam tapi Pas membimbing dia ni kearah berpolitik

    nak buat mcm mana masuk Pas dapat syurga.. Allah hanya pandang ahli2 Pas je nanti.. Pas akan jadi saksi dia disana nanti... hancuss semakin jauh rupanya dia ni terpesong gara2 Pas

  2. Anonymous says:

    Abby ni bkan ape, sj nak buat marketing lendir dia..nak dpt title "ustazah murahan'. memang dia sedang memperolehinya..Sebab tu, kat neraka penuh ngan pompuan kata org bijak pandai agama, ini lah antara calunnya..

  3. Anonymous says:

    bekas ispector dari derama TV tentu beliau mempertikan pula dalam parti yang dianggotainya.untuk mengalihkan kedua-kedua ustaz ini dari mengacau program pas, maka ini tanggong jawab beliau untuk mengubah perhatian kedua-kedua ini agak-agaknya kot.

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.