..

..

Anwar Ibrahim tersenarai ahli pertubuhan rahsia Yahudi , Freemason ??

on Wednesday, August 15, 2012 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 24 Comments




Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim diminta memberi penjelasan kepada rakyat Malaysia bagaimana nama beliau boleh tersenarai sebagai salah seorang ahli dan pemimpin dalam organisasi Yahudi antarabangsa, Freemason. Presiden Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa), Datuk Ibrahim Ali yang terkejut dengan perkara itu berkata, berdasarkan senarai kedudukan yang disiarkan dalam laman web organisasi tersebut, Civil Service Lodge No. 148, peranan Anwar begitu aktif.

 "Saya tidak menuduh Anwar tetapi menuntut beliau memberi penjelasan kerana perkara ini sangat mustahak. Ini kerana nama individu yang menyandang kedudukan dalam organisasi tersebut sama dengan Anwar tetapi jika hanya pelanduk dua serupa tidak mengapa.




Berikut adalah senarai Lodge Officers kumpulan Freemason bagi tahun 2010 hingga 2011. Anwar Ibrahim telah dilantik sebagai Tyler dalam kalangan Lodge Officers Freemason tersebut.

Apakah peranan jawatan sebagai Tyler? Tyler atau Tiler berperanan sebagai penjaga pintu ketika mesyuarat ahli-ahli Lodge Freemason untuk memastikan tiada mereka yang dicurigai, bukan ahli Freemason yang cuba menggangu atau menyelinap masuk dalam mesyuarat tersebut.Tyler dilantik oleh Worshipful Master atau dipilih oleh Lodge Officers.
LINK  http://www.iosphere.net/~dixonr/officers.html

Komen GPB

Tak mustahil beliau  mungkin terlibat dengan gerakan Freemason  kerana hubungan  rapatnya  puak2 Yahudi di AS serta sokongannya untuk melindungi negara Israel . Kita nak dengar adakah Anwar nak nafi terlibat dengan gerakan rahsia bangsa Yahudi ini .






24 Responses

  1. Anonymous says:

    pok nik jawab itu dia pas tak, dia jadi freemason sebab atas kapisiti peribadi bukan politik...kita pas kerjasama untuk politik je...ahaks...."sanggup kerjasama dengan syaitan"

  2. ddinbunga says:

    ASSALAM, AKU X TERKEJUT

  3. Anonymous says:

    http://milosuam.blogspot.com/2012/08/anwar-ibrahim-fremason-ibrahim-ali.html

    KANTOI DISITU

  4. Anonymous says:

    tak terkejut pun... cume sian gan rakyat yg percaya kat dia jek.

  5. Anonymous says:

    link http://www.iosphere.net/~dixonr/officers.html takleh bukak

  6. Anonymous says:

    lama dah agak..cuma xada bukti nk bagitau kawan bongok pro PR

  7. Anonymous says:

    ak pnah bace kt sokkabo yg anwar ckp kalo dye dpt pgg malaysia, dye nk bg israel lps msuk malaysia tp dgn syrt israel kena brundur dr tnh jajahan dorg. oh shut the fuck up, mcm la israel 2h suke pgg pd janji, at last, mmg makan diri pnye. bullshit anwar, bullshit!

  8. Anonymous says:

    http://beritasemasa.com/anwar-ibrahim-freemason

  9. Anonymous says:

    da xde kje ke puak2 ni... buat fitnah je kje ko orang.

  10. astarghfirullah....moga2 meke yg join group ni dilaknat allah sampai hari kiamat

  11. Anonymous says:

    Poyo prince.apsalak kena laknat?

  12. Anonymous says:

    sebab tu jadi golongan PR jgn suka fitnah dulu....kan bernanah sendiri

  13. Anonymous says:

    dah terang lg nak bersuluh...

  14. Anonymous says:

    moga meke2 yg bskongkol ngn yahudi akn dpt blsan dri
    allah.

  15. Anonymous says:

    Anwar2 punya laaa jahat tpi pmbangkang ttp x percya!!
    Teerbaiklaaa pmbangkang sbb jahil sgt

  16. Anonymous says:

    Najis bin Razak pon same gak.. jgn nak dok ngate PR. Pemimpin umno yg ramai dlm Freemason.

  17. Anonymous says:

    Freemason dgn Illuminati lain lah der.. Tolong dptkn fakta dulu. Belajar sejarah. Bukan sejarah Malaysia je, sejarah dunia. Freemason ni bukan gerakan rahsia/Secret Society. Instead, Freemason ni spt fraternity. Golongan yg sesiapa boleh masuk. Freemason= Fakta, Illuminati= Conspiracy THEORY. Theory bermaksud tidak pasti. Hanya sebagai teori. Takkan tak tau?? Yes, memang lambang sama. Mata tu, dalam freemasonry bermaksud yg Maha Satu/Yang Tertinggi, dlm english bermaksud the Supreme Being. The Supreme Being ni, bermaksud tuhan. Bukan tuhan Freemason. Tuhan kita. Freemason ni adalah fraternity untuk universal brotherhood. Faham tak? Kira aku Islam, aku percaya pada Allah. Kawan aku, Macha, dia percaya pada tuhan Hindu dia. Kawan aku lagi satu, Johnny dia percaya pada Jesus. Dan kita semua BOLEH masuk freemason. Freemason requires anda untuk percaya pada satu, pada satu yg telah membina dunia dn universe ni. Kalau kau atheist(tk percaya tuhan) jgn harap boleh masuk. Dan Freemason tidak menyembah apa2 pun. Jangan percaya apa2 pun dkt internet ni. Internet memang berlambak dgn benda mengarut. Contoh aku, Islam, dgn kawan2 aku Macha n Johnny masuk Freemason, BOLEH. Kita masih akan menyembah pada tuhan kita masing2. Dlm upacara jd Freemason, setiap buku agung agama sendiri akan ada. Seperti Qur'an, Bible, etc. Dlm dewan Freemason pun, perbincangan tentang politik dan agama DIHARAMKAN. Motto Freemason ialah, Brotherly Love, Relief, Truth. Brotherly Love, faham lah sendiri. Relief, tolong kawan yg perlukn pertolongan. Truth, sentiasa bercakap dan berbuat yg benar. Freemason ni ditubuhkn, tujuan dia untuk; unite the worlds leadership regardless of religios belief. Ia memang untuk PEACE. Tkde pun la sembah setan semua merepek apa lancau. Kat dewan Freemason pun buat apa je? Ritual untuk melantik ahli baru, meeting sesama ahli untuk menguatkan friendship antara mereka, dan juga party party. Untuk pengetahuan anda, Freemason juga adalah antara society yg terbesar di dunia yg donate pada yg susah. Donation bukan sikit, berlambak lak tu. Freemason ni tkde sembah setan, kutuk Allah, and tkde pun bekerja utk yahudi. Yahudi pun tergolong dua. Judaism, and Zionism. Zionist tu yg babi babi kat Israel. Judaism adalah yg baik dan peaceful. Tidak semua Yahudi babi spt di Israel. TOLONG! Belajar dulu sebelum ckp! Ckp kemain tapi tong kosong. Belajar sejarah. Freemason is true, it is a fraternity meant for uniting people regardless of religion, for peacefulness and for helping those in need. Illuminati however, is a THEORY. A THEORY which says that the Illuminati is controlling the world from behind close doors. Again, this is a THEORY. And if there is truth to it, The Bavarian Illuminati was founded sometime during 1776, and ENDED during 1787. Please, belajar sejarah. There is no more Illuminati secret society anymore in this world. NWO dikaitkn dgn Illuminati, BUKAN Freemason. Get ur facts right! NWO boleh summarized dgn The Georgia Guidestones(aka The American Stonehenge). Ni mmg menakutkan, "Maintain humanity under 500,000,000 in perpetual balance with nature." Under 500 million, sekarang kita terdapat 7.8 Billion org di dunia. up to 80-90 percent akan dibunuh(Mass massacre) utk dptkn number spt itu.

    Back to topic. Jika Anwar Ibrahim mmg lah Freemason, tak kisah lah. Freemason ni bukan lah society yg membunuh org, membuat upacara sacrifice pada setan, tidak lansung. Please, belajar sejarah sebelum ckp freemason ni benda tk betul and salah. In fact, insyaAllah saya akan cari jalan memasuki golongan Freemason ini. Selama ini saya ingat tiada Freemason Grand Lodge dkt Malaysia, tiba2 ada kat Kuala Lumpur dan Johor LOL. Sekian, terima kasih dan please belajar sejarah

  18. Anonymous says:

    Yahudi ni, ada dua. Judaism, Zionism. Jangan nak cakap semua Yahudi bersalah. Yang bersalah ialah Zionist. Judaist tidak lansung. Judaist pun nak Zionist berhenti membunuh manusia tidak bersalah di Gaza itu. Sama lah seperti agama tersayang kita, Islam. Ada Sunni, dan Syiah. Kan? Syiah tu perangai lain sikit dan ajaran lain sikit. Sama je lah. Christianity pun sama. Tidak semua Yahudi jahat. Dan Freemason juga bukanlah ahli pertubuhan rahsia. Freemason adalah ahli pertubuhan yg terbuka pada sesiapa yang ingin join. Dan juga bukan pertubuhan Yahudi, Freemason ni ditubuhkn oleh Islam juga pada awal dunia dulu.

  19. Anonymous says:

    Bermula 10 Syaban 1398H bersamaan 15 Julai 1987 masihi, Lajnah Fatwa Majmak Fiqhi di Mekah Al-Mukarramah telah mengeluarkan fatwa, kafir bagi sesiapa sahaja yang terlibat secara langsung dengan pertubuhan Freemason. Impak pertubuhan paling lama bertapak di muka bumi ini menghasilkan implikasi yang benar-benar, paradoksnya. Berhasrat untuk merampas kembali Palestin dari Kristian untuk membina kembali Haikal (Istana) Nabi Sulaiman. Asetnya tidak manimalis, malah akan melebarkan pemerintahannya ke Syria, Iraq, Jordan, Mesir, dan Madinah. Namun, selepas zaman Revolusi Eropah pada kurun ke-17 yang merakamkan kejatuhan kerajaan Kristian dan kegemilangan Islam, perhatian terus dihala kepada Islam.Pertubuhan ini dianggotai bangsa Yahudi tulen, persis Ariel Sharon, Ehud Barak, dan lain-lain. Freemason mempunyai beberapa pertubuhan yang dinaunginya serta menggunakan simbol yang sukar ditafsir, seperti matahari, bulan, mata, pyramid. Antara pertubuhan songsang mereka, Illuminati, Pertubuhan Bnai Brith, Pertubuhan Bahaiyah - menimbalkan keraguan dalam hati umat Islam mengenai agama yang disyiarkan dan dianuti.Pertubuhan Kesaksian Yehova. Gerakan ini amat banyak di Malaysia yang berselindung disebalik Badan Kebajikan Lions Club dan juga Rotary Clubs. Bahkan ramai juga orang Islam yang terlibat dengan gerakan ini atas nama kebajikan untuk menarik perhatian umat Islam.


    anuar ibrahim bukan ahli freemason, yg ahli freemason 2 org mana tah nama sama dgn anuar ibrahim..budu tol

  20. Anonymous says:

    Freemason adalah sebuah pertubuhan yang secara halus untuk menghancurkan umat Islan seluruh dunia..ini angkara Yahudi...bacalah buku Sesungguhnya Tuhan Bukan Bermata Satu karya Tun Suzana..x faham sepenuhnya pun x pa,,sekurangnya kita tahu siapa freemason sebenarnya.

  21. Anonymous says:

    bukan ke gaya ritual (freemason) spt pemuja kuil haikal yg dipuja oleh yahudi? kenapa perlu ritual gaya kuil haikal? kita sebagai Islam kenapa perlu ikut ritual spt itu? walaupon junjung al-quran tp mengikut gaya bukan Islam kan bercanggah kat situ? kalo x silap sy ada baca mastika lama tahun brape x ingat dah.. wartawan mastika ada temuramah dgn ahli freemason.. saudara boleh rujuk semula mastika

  22. TRUEMAN says:

    Emm nak jawab Anonymous 25 Nov. 2012. Bodo ingat ada bezakaaa aluminate dengan freemason..? Hang mungkin geng depa cakap macam-macam seolah-olah orang tak tau.... Memang ada beza tapi ianya kalau dikaji adalah kumpulan yang sama. Mereka sbenarnya kumpulan anti Tuhan. Memang ada orang beragama tapi itu topeng je. Orang Islam tak masuk freemansoon. Dalam freemanson ada aluminati dan dah tersebar semuanya anti tuhan. Bacalah banyak buku dan dalam internet... tok sah dok nafi.... ini cerita lama..semua ulama ahli sunnah haramkan kumpulan niii.kumpulan tarikat lagilah... Jangan nak sokong anwar sampai tergadai iman... Selama ini apa sumbangan anwar pada Islam???? Abim pun bukan dia yang tubuhkan tapi heboh macam dia yang tubuhkan.... Banyak sangat si kitul ni bohong... cukuplahhh..

  23. Anonymous says:

    apaa lahh freemason untuk bersatu what the fuck

  24. Anonymous says:

    tok soh sibuk la hal apo dio semuo bendo ni. dok ikut cakap Allah okay dah

Leave a Reply

Blogger Widgets
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.