Ostazah Abby sound perempuan free hair tak takut dosa ??

on Thursday, July 19, 2012 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 6 Comments



Apa yang Ostazah kesayangan PAS ini tanya ..diri dia sendiri pun boleh beri jawapan .Dulu semasa bergelumang dalam dunia artis , mengapa masa itu dia tak fikir pasal  free hair berdosa ??

Sewajarnya dia kena mengajak ramai wanita menutup aurat di twitter  bukannya seolah-olah mengutuk mereka . GPB sendiri di tempat kerja , pernah nasihat seorang awek free hair ...Alhamdulillah sekarang dah bertudung pun ...Tak perlu la mengutuk gadis free hair ini tak tahu dosa ke ape .....dakwah secara nasihat lebih baik .





Blog hiburan persoal Abby berhijrah PAS atau Islam ?

Semuanya disebabkan keberanian Abby Abadi melahirkan pandangan terhadap beberapa isu semasa yang sedang berlaku di kalangan masyarakat kita. Pandangan kritis yang dilontarkan itu pula mempunyai sentimen yang berbaur politik dan lebih berpihak kepada parti politik haluan kiri. Ada juga yang mempersoalkan tindakan Abby Abadi itu? Adakah Abby Abadi berhijrah kerana Islam atau kerana Pas? 


Apakah dengan penghijrahan awal tersebut, dia sudah mampu mengkritis apa saja dengan sewenang-wenangnya sedangkan banyak lagi yang perlu dilakukan untuk mendalami serta mencari gali ilmu Tuhan? MURAI.COM


6 Responses

  1. Anonymous says:

    nak tanya dia dah maksum suci dari dosa ke bila pakai tudung dan masuk parti politik Pas.......

    sepatutnya mengajak cara berhemah org lain supaya mengikut jejak anda yg baik bukannya menghina, mengkeji seolah2 anda tu sudah berada ditahap tinggi dalam islam dan seolah2 anda tu dah dijamin masuk syorga...

    berhijrah lah demi mencari kebenaran dan mendalami islam dgn baik bukannya berhijrah masuk parti politik dan mula memandang hina dan buruk kepada org lain dan merasa diri seolah2 andalah seorg yg amat mulia..
    jika hati dah merasa sombong dan takbur dgn penampilan diri yg kononnya terbaik... sedang kan hati, keimanan, mulut tidak dijaga.. pasti akan menyesal suatu hari nanti kerana tertipu dgn gaya perubahan yg dibuat sedang kan tiada keikhlasan sering mendabik dada kononya anda lah yg terbaik

  2. Anonymous says:

    macam dia perfect je dulu... dia rasa dia terbaik kot sekarang ni?? puihhh boleh blah la... makin teruk aku tengok mulut minah ni... konon "perubahan" drastik la tu... kalau niat semata2 kerana parti... boleh blah la abby.. org lain dakwah jugak tak macam ko...

  3. Anonymous says:

    Pasal baik sgt lah si Norman ceraikan dia! Bodoh punya minah. Tak lama lagi jadi lah bini ostad no. 2 atau 3. Kah!Kah!Kah! Muhasabah diri dan perbetulkan diri sebelum nak kutuk org lain!

  4. Anonymous says:

    apa yang pastinya, ostazah ni dah jadi ahli PAS... akan undi PAS... jadi TOK GURU dah ampunkan dosa2 ostazah ni... haaaa lagi 1, undi PAS pun masuk syurga, inikan pula membantu PAS untuk raih undi... pasti PAS semua soalan kubur!!!

  5. Anonymous says:

    Susah sangat.. batang idung sendiri tak dapat tengok,.. ini kan sendiri nak hantam sana sini.. tak salah kalau nak berbuat baik.. tapi cara itu kena ikhlas dan betul.. sokong betul2 kalau cara nya betul.. jangan cara yang salah.. yang pasti hanya yang maha esa mengetahui segalanya..

  6. Anonymous says:

    Kelakar la minah ni...tanya soklan bodo. Dia patut tanya diri dia soklan ni 2-3 bulan dulu, masa dia blom kena rasuk nk jd ostazah. Takat hijrah tudung je..tp mulut makin laser..islamik ke camtu? Org makin hilang respect ada la..kalau dia ceramah pon, aku x rasa nak pegi dgr...baik la cari ustazah yg ada tauliah dan dah dijamin kelulusan dan kebolehannya. Ini? Ilmu apa yg abby ada? ?..matang sikit la abby oi...tak semua khalayak yg memerhati awk ni bodoh boleh digoreng dlm ceramah.

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.