..

..

Jika saya Perdana Menteri , harga minyak turun sebanyak RM1 !!

on Friday, March 9, 2012 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 20 Comments

Semalam Anwar Ibrahim melakukan lawatan kerja kelentongnya di  di negeri kelahirannya. Nampaknya janji turun harga minyak masih lagi dijaja beliau sepertimana PRU 12 .

depa tuduh saya ketagih nak jadi Perdana Menteri ...apa faedah
rakyat dapat ..saya akan turun harga minyak bukan macam BN .


Dalam ceramahnya sempena lawatan ke Little India di sini, Anwar berkata, pembangkang akan menurunkan harga minyak sebanyak RM1 jika mereka berjaya merampas Putrajaya.


“Semasa saya menjadi Menteri Kewangan dulu, keuntungan hasil jualan minyak adalah sebanyak RM30 bilion setahun tetapi pada hari ini keuntungannya mencecah RM90 bilion setahun.


“Baru-baru ini saya ada bertemu seorang menteri di Turki dan India. Mereka bimbang kerana semakin banyak minyak yang terpaksa diimport tetapi negara kita pula sebaliknya mengeksport minyak.UM 

“Jadi jika menang, saya akan umumkan harga minyak dikurangkan sebanyak RM1,” katanya ketika berucap di depan kira-kira 200 penyokongnya.

...


20 Responses

  1. Anonymous says:

    kalau ia dapat dilaksanakan di negeri pakatan pembangkang sekarang pasti BN tumbang pd pru 13

  2. Anonymous says:

    200 je penyokong die...sedeyyyyyy

  3. Anonymous says:

    kimak tul al juburi ni...ko xyah la nk berjanji bagai la..munafikkkk

  4. Anonymous says:

    harga petrol rm1 seliter...

    dalam masa 3tahun malaysia akan dijual kat israel...

    maka rancangan ISRAELRAYA akan bertapak dengan kukuh bila dapat platform malaysia dan singaporahh...

    pejuang hamas...

  5. Anonymous says:

    Macam lah minyak kat Malaysia ni cukup untuk semua orang, Minyak Malaysia di jual diluar negara sebab dia Mahal, lepas tu import minyak murah sikit untuk kegunaan dalam negara, baru ada untung dan baru boleh bayar gaji kakitangan kerajaan dan juga pembangunan. nanti kalau minyak RM1.00 sampah pun tak boleh nak kutip siapa yg susah, kitaorang juga yg susah.

  6. Anonymous says:

    Iyolah tu, yg pastinya yg tetap tak turun2 adalah kote bengkoknya saja.

  7. Anonymous says:

    Janji kat Selangor PRU 2008 masih tak tertunai dato,ini buat janji baru....Tunai janji terdahulu baru rakyat percaya dengan janji yang akan datang..Lembu dipegang pada tali,manusia di pegang pada janji,dan antara sifat-sifat orang munafik ialah orang yang engkar pada janji yang dibuat.

  8. Anonymous says:

    PENYOKONG YANG BANGANG AJA YANG PERCAYA KATA-KATA PENGKHIANAT NEGARA NI

  9. Anonymous says:

    raja kelentong berjanji lagi!...anehnya janji pru lalu pun tak tertunai macam mana rakyat nak percaya?... PM Najib jarang berjanji yg muluk2, jarang janji berikan bintang bulan di langit kpd kita!...tetapi terbukti dia benar2 telah menjaga rakyatnya dgn baik selain mengotakan manifesto BN...ana bagi lima bintang kpd Pak najib!...apa yg anuar buat di Selangor?... isu murtad dan pasir pun tak selesai begitu juga di P.Pinang rakyat lebih sangsara dibuat pembangkang!...ingatlah kawan2 jangan mudah terpengaruh dgn orang yang hanya dok bercakap je tapi hasil tak ada!...kita tetap sanjung Pak Najib dan Pak Muhyiddin!...di sebalik sinar wajahmu memancar sifat2 kepimpinan tulin yg bersugguh2, jujur dan ikhlas demi membangunkan rakyat dan negara Malaysia tercinta!

  10. Anonymous says:

    Ha ah, turunkan dulu harga minyak di negeri yg dikuasai fcukatan,baru boleh citer.jangan main janji tapi haram jadah pun takde puituiii....

  11. Anonymous says:

    raja kelentong yang dah tak betol.. aku rasa bagus kau siram pokok bunga drpd berjanji tentang pekara tak munasabah..

  12. Anonymous says:

    ANUAR IBRAHIM PEMIMPIN "PARTY KJENEKAN RAKYAT" NAK PECAYA? BAHLUL NI SUKA TAHYUL

  13. Anonymous says:

    ANUAR IBRAHIM PEMIMPIN ":PARTY KENEKAN RAKYAT". SIAPE NAK PERCAYA TAHLUL BAHLUL NI YEK?

  14. Anonymous says:

    CAKAP ANUAR IBRAHIM NI PAKAI MULUT TAK PAKAI HOTAK. BAHLUL TAHYUL BIUL

  15. Elperani says:

    kecenderungan puak pembangkang memfitnah,bohong dan memutarbelitkan sesuatu isu telah memerangkap pembangkang akhirnya!...rakyat dah sedar tak mau lagi ditipu!... hai takkan selama ni tak ada satu pun yg baik dibuat oleh kerajaan!..pada mereka semua tak betul!...walhal realitinya Pak Najib dan Pak Mohyiddin terus tanpa henti bekerja dengan penuh kesungguhan membawa rakyat dan negara ke mercu kejayaan!...lihat saja rakyat dilimpahi rezeki,bantuan kpd rakyat miskin,pendidikan,pertanian,kenaikan gaji penjawat awam, kedatangan pelabur luar negara,pembinaan sekolah,hospital,klinik,jalanraya dan pelbagai infrastruktur yg dibina dgn idea transformasi PM dan kabinetnya amat mengkagumkan!...tahniah dan terima kasih PM dan TPM ...andalah pilihan kami!...hidup satu Malaysia!,Subhanallah!

  16. IzahAnwar says:

    minyak turun 1 ringgit biar betik... habis tu kerajaan tak nak buat perbangunan ker... tak kan nak sampai minyak kurang sehingga rm1 ringgit, pembangunan tak der.. dan kekal pembangunan yang tersedia ada cam nie jer... ermm pikir pikir sikit beb nak hasut rakyat nie...

  17. wak daing says:

    A.w.w rakan2 yg dikasihi...meremang bulu roma mengikuti pandangan ucapan Dr Muzaffar melalui www.anwaraidc.com...info beliau ni patut dibaca oleh seluruh rakyat khususnya rakyat beragama Islam!...katanya Anwar ni berkawan rapat dgn Paulwolfowitz perancang perang Iraq,salah seorang ketua neocon yg begitu pro israel dan dia sendiri pro Zionis!...ucapan Dr Muzaffar selaku president JUST pada 30 Jun2011 di akhbar The star bertajuk "Disaster if Anwar is PM"...yg tlh timbulkan kemarahan Anwar lantas menyamannya!...diterangkan juga ttg hubungan Anwar dgn badan yg dinamakan Foundation of The Future yg dilancar penubuhannya oleh Condoleeza Rice selaku setiausaha negara AS pada 2005...badan ni juga ditubuh oleh State department AS...yg matlamatnya konon utk menegakkan demokrasi di Timur Tengah tetapi kita tahu apa matlamat sebenarnya adalah utk meneruskan agenda AS iaitu agenda hegemoni, agenda menguasai..AS gunakan Insan yg digelar majalah The Economic sbg chameleon (Melayu kata sesumpah!) sebagai alat...kita mestilah berani menentang segala bentuk kemungkaran yg hendak menghancurkan agama dan negara kita!...ketentuannya memanglah di tangan Allah tapi kita kenalah berusaha dan mudah-mudahan kita terus bersatu mempertahankan agama bangsa dan negara yang kita cintai Insya- Allah.

  18. Anonymous says:

    kan senang cakap minyak percuma,agak-agak ada tak org percaya?

  19. Anonymous says:

    Janji manusia belum dapat sesuatu sanggup bg bulan dan bintang tapi bila hajat trcapai batang hidung pun x nampak. Kalau minyak turun RM1 rakyat guna moto rugi brbanding org kaya miliki kereta mewah 4-5 biji senyum lebar.Bagaimana dgn minyak masak, tepung ,gula dll tetap naik.Ade baiknya negeri yg ditawan pembangkang turunkn harga barang keperluan di negeri mereka untuk rakyat tempatan hasil dari pelaburan dan kekayaan yg. ada. Maknanye Anwar brcakap hanya nak menolong org kaya je.

  20. Anonymous says:

    tahniah Khairy Jamaluddin ketua pemuda Umno yg berjaya KO kan ketua pembangkang DSAI di parlimen semalam mengenai kenyataan Anwar menyokong usaha melindungi keselamatan Israel di WSJ!...menurut KJ, apa yg dinyatakan anwar tu amat jelas kerana maksud 'contingent' (syarat) oleh WSJ bukan merujuk kpd sokongannya melindungi keselamatan israel!.. sebaliknya ia merujuk kpd pertanyaan sama ada Anwar mahu mengiktiraf negara Israel atau tidak!...KJ juga mendedahkan bahawa sokongan ketua pembangkang tu terhadap usaha melindungi keselamatan Israel adalah bersifat mutlak bukannya bersyarat!...hai dgn ketua pemuda umno pun dah terkucil....kata pemidato terhebat!...tapi itu hebat zaman 60an...KJ mewakili pendebat Zaman Siber yg tak perlu cakap berapi2 macam Anwar cukup cakap sederhana, tenang tapi cukup isi yg tepat,benar dan boleh diterima ramai!...Syabas KJ!

Leave a Reply

Blogger Widgets
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.