..

..

Benarkah tugu demokrasi kerajaan DAP meniru simbol Freemason ??

on Tuesday, March 20, 2012 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 1 Comment


Gambar di atas ini adalah tugu demokrasi & kebebasan yang  dibina oleh kerajaan regim DAP di parlimen  pemimpin agung mereka iaitu  Guan Eng lahanat .  Kos untuk buat tugu ini didakwa berjumlah RM 700 ribu .

Blog  Pisau.net mendedahkan tugu ini dibina oleh GAMUDA BERHAD !


"Tugu Kebebasan Demokrasi" dibina di Parlimen Bagan,kawasan yang diwakili oleh Lim Guan Eng sendiri.Di tampung sepenuhnya oleh pihak Gamuda Bhd kontraktor utama projek landasan berkembar.


Taman Tugu Demokrasi dibina di Taman Cantik,Butterworth dan dirasmikan oleh rasis chauvanis ultra kiasu Lim Guan Eng awal tahun ini .Majlis perasmian ketika itu turut dihadiri oleh Lim Kit Siang .


Yang menghairankan kenapa pihak Gamuda diminta membuat taman tugu dikawasan parlimen Bagan yang diwakili oleh Guan Eng jika benar dikatakan sebagai satu tanggungjawab sosial korporat.


Kenapa pihak Gamuda tidak diarahkan membayar ganti rugi kepada mangsa banjir dikawasan Simpang Empat Tasek(klik sini) yang terlibat dengan banjir yang teruk?


Pisau lihat kenyataan Guan Eng kononnya mengugut agar mengambil tindakan terhadap Gamuda hanyalah satu lakonan semata mata,kononnya beliau tegas terhadap pihak Gamuda.Ada perkiraan dibelakang tabir yang tidak diketahui rakyat? Atau memang pengasas Gamuda sendiri adalah kroni dan penyumbang kepada perjuangan DAP?Inilah   stail pemerintahan regim DAP bila berkuasa .  Mula-mula ugut pemaju/syarikat kononnya tunjuk bela rakyat , tapi rupa-rupanya sudah ada kawtim dibelakang .  Tiba-tiba dah  siap tugu di tengah-tengah taman perumahan di Bagan . Kalau dibina di tempat tumpuan ramai rakyat di Seberang Perai ok la juga tapi ini tak dibuat dekat rumah orang .

Cuma yang GPB musykil sekali bila melihat rekaan  binaan tugu ini .  Mengapa ada 4 tiang yang seakan mengelilingi objek berada di tengah   ?    Mengapa tiang itu tak lurus dan membengkok  seperti  perbuatan  menyembah ??

GPB ada jumpa gambar 4 tiang seperti di atas iaitu salah satu simbol masonic / freemason.  Adakah ia 4 TIANG itu diletakkan untuk  mengikut seperti simbol  pertubuhan rahsia Yahudi  ini atau pun mungkin  ianya  secara kebetulan ??

Mengapa di Speaker Corner Padang Kota tiada pun tugu pelik  seperti ini ?

One Response

  1. Tugu Piramid Illuminati!

    http://kerispanjangmelayu.blogspot.com/2012/03/welcome-to-penang-democracy-penang.html

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.