..

..
Archive for February 2011

default

PRK Kerdau : Bob Lokman masuk PAS bakal dapat gelaran Ustaz ??

on Monday, February 28, 2011 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 7 Comments


Ceramah Bob Lokman  di Desa Murni , Kerdau ini seperti ceramah Raja Lawak saja .  Lawak & ketawakan orang memang itulah style Bob   . Apa ke bangang raja lawak ini  cakap mengapa ada khemah kahwin besar2 , jalan baru diturap , polis sana sini ... hahaha


Apa yang aku nak kencingkan kat orang-orang di Kerdau ini ... " Saya tidak mengharapkan duit satu sen pun ...dulu saya hidup dalam  dunia sia-sia .. sekarang saya hendak  mencari jalan yang benar " .. Bob cakap dia dapat RM 3000 masa tolong BN kempen PRU  di Baling ..

Jangan dok kencing la bob kalau hang tak dapat duit pi ceramah PAS .. mungkin masyuk lebih banyak lagi kerana pemimpin PAS memang cari duit melalui ceramah2 setiap bulan...


  Bob juga perlekehkan calon BN Syed Ibra seorang yang banyak ilmu tetapi tidak mudah  menerima Islam . Apa yang hang merepek di Bob ??

  Ini lah hasil ajaran tok guru Nik Aziz yang beliau tanamkan dalam otak orang PAS termasuk Bob yang ingin mencari jalan mudah ke syurga.  Bagi mereka orang UMNO adalah tidak Islam walaupun beliau itu orang yang menuntut ilmu agama  di Mesir .

Selain itu ,  yang bangangnya Raja Lawak terbaru Pas ini  yang  hendak kempen  kepada pengundi di Kerdau ini pun calon pun tak kenal ..hahaha
 Nama aku pun ko tak kenal , macamana ko tolong kempen aku ..


Bob Lokman baru  hafal dan sebut sepatah  hadis sikit saja ..terus pengerusi majlis di ceramah tadi cakap Bob tak lama lagi akan digelarkan Al Fadhil Ustaz Bob Lokman ...kah kah kah ....


default

Calon BN membaca doa kenduri Maulidul Rasul , PAS pulak mengamimkan doa ...

by Generasi Pejuang Bangsa
 - 1 Comment
Semalam PB mengikuti majlis kenduri  sempena Maulidul Rasul di Surau Kg Kuala  Tekal  iaitu merupakan tempat kelahiran Calon BN Syed Ibrahim Syed Ahmad .  Majlis ini diadakan secara tahunan oleh surau berkenaan sempena Maulidul Rasul dan kebetulan pulak semasa kempen PRK Kerdau .

Menariknya sekali di majlis ini , calon BN PRK Kerdau , Ustaz Syed Ibrahim membaca sendiri doa dan kebetulan pulak calon PAS Hasanudin pulak berada sama dalam surau berkenaan mengamimkan bersama jemaah2 lain . Tetapi calon PAS itu tidak bersama jemaah2 lain dan calon BN  menjamu nasi kenduri sebaliknya bergegas balik .

Siapa kata UMNO tolak Islam dan hanya pejuangkan bangsa ?   Ini bukti bahawa pemimpin UMNO boleh juga menjadi imam  & membaca doa .
default

Gempar ! Laungan 1 Malaysia di Kg Baru pekan Kerdau ...

by Generasi Pejuang Bangsa
 - No Comments

 Semalam lebih 500 penduduk di Kg Baru pekan Kerdau berbilang kaum  keluar 
beramai-ramai menyatakan sokongan kepada PM dan 1 Malaysia ..

Kami sokong 1 Malaysia !  ..wajah kanak-kanak  1 Malaysia ...


 ahli-ahli MIC di pekan Kerdau bersama Datuk S Subramaniam

 penduduk di pekan Kerdau menunggu ketibaan PM
 kami sokong sama PM 1 Malaysia , Datuk Seri Najib ...

Najib gembira kehadiran ramai rakyat pelbagai kaum datang beramai
- ramai ke program BN

 sejak pukul 2.00 lagi mereka menantikan ketibaan PM

 penduduk membaca risalah mengenai jawapan kerajaan BN kepada
 buku jingga 100 hari Anwar Ibrahi

 baju t-shirt 1 Malaysia  menjadi rebutan penduduk pekan Kerdau ,,kehadiran ramai penduduk pekan Kerdau menandakan sokongan
mereka kepada BNdefault

PRK Kerdau : Kempen DS Najib di Kg Baru Pekan Kerdau ....

by Generasi Pejuang Bangsa
 - No Comments


Kelmarin PB mengikuti program YAB PM DS Najib Tun Razak yang melakukan lawatan mesra  di Kg Baru Pekan Kerdau untuk bertemu lebih 400 pengundi Cina dan 200 pengundi India . Dalam ucapannya  , beliau gembira sambutan menggalakan dari pengundi di sini serta imej 1 Malaysia yang dibawanya semakin diterima rakyat berbilang kaum .

Najib juga meminta agar pengundi di Kerdau ini supaya membuat pilihan tepat agar mengundi BN bagi meneruskan pembangunan di kawasan berkenaan.MB Pahang ,  Tok Nan selaku Pengarah Jentera PRK Kerdau merupakan 
orang kuat untuk pastikan kemenangan BN di sini


 DS Liow Tiong Lai mahu pengundi Cina kembali sokong BN

 Imej dan perwatakan  Calon BN Syed Ibrahim  cukup disenangi pengundi di Kerdau

default

PAS meroyan tak dapat kempen politik di masjid DUN Kerdau !

on Sunday, February 27, 2011 by Generasi Pejuang Bangsa
 - No Comments


PAS meroyan hari ini dalam Harakah bahawa depa tak dapat gunakan pentas masjid untuk berkempen di PRK Kerdau ini .Ini berikutan JAIP akan mengambil alih semua pentadbiran masjid untuk sementara dan dipantai oleh Pegawai Agama Islam Daerah .,

PB menyokong arahan dikeluarkan JAIP ini kerana sudah diketahui umum bahawa setiap PRK , PAS akan cuba menggunakan masjid sebagai pentas politik mereka sehinggakan menimbulkan perpecahan perpaduan dikalangan umat Islam .Arahan JAIP ini adalah untuk  mencegah perbuatan oleh pihak tidak bertanggunjawab memperlatkan masjid sebagai tempat menabur fitnah dan membenci sesama Islam .

Baru-baru ini semasa di PRK Tenang,  Sultan Johor sendiri murka dengan perbuatan sembahyang dua imam di sebuah masjid. 

Sultan Ibrahim bertitah perkara seperti itu harus dihentikan agar tidak timbul fitnah umat Islam di Johor telah berpecah-belah dan tidak bersatu-padu.

“Semua jemaah dalam masjid hendaklah hormati imam yang dilantik oleh saya. Tidak ada perbezaan bangsa, kedudukan atau fahaman politik dalam masjid.“Kedudukan atau fahaman politik tidak harus ada dalam masjid kerana kita menyembah tuhan yang sama iaitu Allah yang Maha Esa,”Jadi , PB melihat tidak salah JAIP mengeluarkan arahan demikian kepada semua masjid di DUN Kerdau bagi menjaga kesucian rumah ibadat ini . Adakah kita mahu puak2 PAS  memperlakukan seperti ini ?

default

Adakah benar Najib menghina Ikhwanul Muslimin & Dr Yusof Al Qaradhawi ?

by Generasi Pejuang Bangsa
 - 1 Comment

 Heboh semalam PAS , Anwar Al Juburi dan blogger pencacai mereka marah dan tuntut pemohonan maaf kerana   dakwa Najib menghina Ikhwanul Muslimin & Dr Yusuf Al Qaradhawi berdasarkan kepada artikel oleh National Review Online oleh Seth Mandel .

Tajuk artikel tersebut ialah "Malaysian PM: Muslim Brotherhood Must Renounce or Be Left Out".

PAS  mendakwa Najib Razak berkata parti politik Ikhwanul Muslimin (Muslim Brotherhood) terlibat dengan keganasan dan sifat ekstremis. Rujuk perenggan di dalam artikel tersebut:-
But a crack in that unity appeared today when Malaysian prime minister Najib Razak said that the Muslim Brotherhood “shouldn’t be part of the process as long as they don’t reject violence and extremism.”

PB agak hairan kerana sejak bila PAS terlampau percaya laporan-laporan media di luar negara ini . Kalau laporan buruk tentang Malaysia dan Najib , mereka akan perbesarkan isu ini. Tetapi kalau Utusan Malaysia mendedahkan  laporan oleh media di tentang perilaku sebenar  Anwar Ibrahim di sana  , tidak pulak PAS meroyan seperti ini . 

PB memetik artikel dari blogger MIM yang mempersoalan kesahihan artikel yang memburukkan Najib ini ketika lawatan beliau ke Istanbul .

 
1. Tuduhan Anwar Ibrahim dan balaci-balaci beliau merujuk kepada satu artikel yang dikatakan mengambil petikan temuramah Perdana Menteri di Istanbul, Turki. MiM cuba mencari sumber rujukan tersebut tetapi tidak dapat.

Yang ditemui ialah temuramah beliau dengan agensi berita AFP. Mungkin ada di antara pembaca yang tahu sumber asalnya dan memaklumkan kepada penulis.Satu lagi perenggan di dalam artikel Seth Mandel yang menjadi kontroversi adalah seperti di bawah :-

Najib said he has “some concerns, deep concerns” about Yusuf al-Qaradawi, the Muslim Brotherhood’s spiritual leader. Those concerns center on Qaradawi’s support and justification for terrorism, which carries a great deal of weight given Qaradawi’s credibility as an Islamic scholar.

It is exactly that type of Muslim leader that has led the Middle East astray, according to Najib. “We have lost a lot of ground to the extremists in the Middle East.”

Kita tentu berasa pelik apabila nama Sheikh Yusuf Al-Qaradawi tiba-tiba muncul di dalam temuramah yang didakwa oleh penulis Seth Mandel tanpa sebarang soalan yang berkaitan dengan Al-Qaradawi. Kecuali jika ada soalannya tetapi tidak dilaporkan di dalam artikel tersebut.

Isu panas yang melibatkan nama Yusuf Al-Qaradawi ketika tarikh temuramah Najib Razak ialah tindakan Sheikh Yusuf Al-Qaradawi mengeluarkan fatwa menghalalkan serta menggalakkan Muammar Gaddafi dibunuh!

“Whoever in the Libyan Army is able to shoot a bullet at Mr. Gaddafi should do so,” he told the Qatar-based news channel al-Jazeera.

Jika benar seperti yang MiM katakan, DS Najib Razak selaku Perdana Menteri Malaysia yang mengamalkan moderation ( kesederhanaan) berhak berkata seperti yang dilaporkan.

1. Apakah kita mahu menyokong undang-undang diletakkan di atas senapang dan peluru tanpa?

2. Apakah kita rela pembunuhan ahli politik berlaku dan mungkin menjadi tauladan yang ngeri di negara ini?

Memang benar Muammar Gaddafi adalah seorang pemimpin yang zalim di Libya tetapi DS Najib Razak sendiri tidak pernah menyetujui modus operandi Muammar Gaddafi. Rujuk di bawah :-


ISTANBUL: Libyan leader Muammar al-Gaddafi should not use violence against protestors who have been on the streets for days in a bloody uprising against the regime, Malaysian Prime Minister Najib Razak said Wednesday.

"We believe that he should not use violence," Najib told AFP in Istanbul.Anwar & PAS nampaknya sengaja menggunakan artikel haprak  penulis luar negara ini yang jelas boleh dipertikaikan kesahihannya. Tiada bukti video temubual mahupun laporan2 dari media -media antarabangsa yang lain .

default

Jadi ahli dalam parti PAS, baru dianggap sah sebagai orang Islam ??

by Generasi Pejuang Bangsa
 - 1 CommentTun Dr Mahathir Mohamad semalam membidas lagi Wali Selipar  Nik Aziz yang suka guna isu agama untuk kafirkan orang lain di Perhimpunan Perkasa Perak yang dihadiri 5000 orang .  Apakah salah berjuang untuk bangsa sendiri  pun dikatakan oleh mereka  adalah kafir ?


Nik Abdul Aziz pula menjadikan isu agama untuk mengkafirkan orang lain dengan membuat andaian orang yang berjuang untuk bangsa adalah orang kafir.

“Saya tidak tahu Nik Aziz dapat dari mana-mana hadis atau Al-Quran yang mengatakan sedemikian,” katanya berucap pada Perhimpunan Melayu anjuran Perkasa Perak klik sini.

Nik Aziz selalu menyatakan  mereka yang menjadi pejuang ke arah  nasionalis dianggap telah menolak agama.
Hari ini wali selipar ini kena lagi tembak dari Tun M dalam perhimpunan Melayu Perak anjuran Perkasa.

Menariknya , Tun M juga secara sinis perli kepada Nik Aziz bahawa pada pandangannya selagi orang Islam itu tidak jadi ahli PAs , maka tidak dianggap sah sebagau orang Islam ...


“Bagi Nik Aziz kalau hendak menjadi Islam bukan saja mengucap dua kali syahadah tetapi menjadi tiga kalimah termasuk menjadi ahli dalam parti PAS, baru dianggap sah sebagai orang Islam,” katanya.

default

PRK Kerdau : Orang Asli di Kg Paya Sendayan dah reject PAS

on Saturday, February 26, 2011 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 3 Comments

 

Kempen pertama  PB sertai di PRK Kerdau ini  selepas selesai  penamaan calon pagi tadi adalah di perkampungan orang Asli di Kg Paya Sendayan petang tadi .

Perkampungan terbabit cukup  bertuah apabila menerima kunjungan   Datuk Seri Shafie Afdal yang melakukan program mesra rakyat di kawasan mereka.


 Datuk Seri Shafie menerangkan kerajaan negeri BN tidak pernah pinggirkan kaum orang Asli malah melantik lagi Exco di Pahang untuk menjaga hal
ehwal  mereka walaupun bilangan mereka tidak ramai iaitu sekitar 4 % daripada jumlah rakyat Pahang

 Orang Asli di Galas  sudah tolak Kerajaan PAS Kelantan yang  gagal
 menunaikan janji mereka ..jadi mengapa orang Asli di Kerdau ini perlu
undi PAS ...


Tok Batin Rasid berkata orang Asli Kg Paya Sendayan adalah penyokong
setiaBN sejak dahulu lagi ..  malah kami juga terhutang budi kepada
pemimpin UMNOterdahulu memerdekan negara ini serta membantu kebajikan
kaum orang Asli .


 Penduduk orang Asli  yang miskin di Kg Paya Sendayan bakal
menerima  20 unit  rumah baru dibina kerajaan ...


Najib Razak anak Pahang jadi PM ....
Adnan Yaakob juga anak Pahang jadi MB Pahang ...
Syed Ibrahim juga anak Kerdau bakal jadi YB ...

Jadi , mengapa lagi perlu memilih PAS ?

 gelanggang sepak takraw bakal dibina kerajaan ..untuk kemudahan
 generasi muda orang Asli beriadah ..

 kanak-kanak  orang Asli Kg Paya Sendayan ...


jalan menuju ke Kg Paya Sendayan dipenuhi bendera BN

default

DAP P.Pinang guna nama Khir Johari untuk tarik sokongan Melayu !

on Friday, February 25, 2011 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 3 Comments

Khalifah Lim Guan Eng cukup dikenali sebagai pemimpin yang lidah biawak dan populis . Terbaru sekali lagi bagi menunjukkan dirinya sokong orang Melayu , beliau menghebahkan tentang perlantikan Setiausaha Politiknya kononnya anak bekas pemimpin UMNO bernama Zairil Khir Johari.tengok muka macam sebijik  spesis DAP ultra kiasu ..
lebih baik Zairil tukar kepada Zheng ...
Ramai yang terkejut kerana menyangkakan Zairil adalah anak kandung kepada arwah Tan Sri Khir Johari (1923-1996), bekas ahli kabinet kerajaan BN. Tetapi di bawah ini merupakan artikel yang menunjukkan Guan Eng bohong lagi ...

 Siapa Zairil DAP ini ?? Tengok muka tak ada iras pun TS Khir Johari .....Zairil sebenarnya adalah anak tiri kepada arwah Khir Johari. Apa kejadahnya pulak Zairil ini berbin kan kepada Khir Johari ?

Nampak sangat Guan Eng cuba memperalatkan nama Khir Johari kononnya menunjukkan anak bekas pemimpin kabinet ini pun sanggup kerja dengan DAP. 


 Ada jiwa melayu ke muka macam ini ?


Nama Khir Johari digunakan untuk memancing orang Melayu menyokong Dap apabila seorang lelaki yang diumumkan sebagai anak Khir Johari menyertai Dap hujung tahun lalu dan baru beberapa hari lepas dilantik sebagai Setiausaha Politik, Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng.

Media-media online dan blogger-blogger sebelah sana kecoh sekalian alam apabila dia dilantik sebagai Setiausaha Politk Lim Guan Eng.

Katanya Lim Guan Eng telah melantik orang Melayu sebagai Setiausaha Politiknya. Bukan main lagi mereka meraikan perlantikan ‘Melayu’ itu.

Satu Malaysia kena tipu dengan Dap. Hakikatnya Zairil bukannya anak Khir Johari dan bukannya orang Melayu.

Zairil adalah anak kepada isteri Khir Johari yang bernama Christine yang dikahwininya pada tahun 1995.

Zairil adalah anak Christine dengan bekas suaminya yang berbangsa Cina sebelum memeluk Islam dan berkahwin dengan Khir Johari.

Zairil adalah anak tiri. Dia sengaja menggunakan nama Khir Johari untuk menumpang popular dan memenuhi hasrat Dap menggunakan taktik itu untuk menarik orang Melayu menyokong mereka.

Inilah penipuan demi penipuan parti paling rasis di negara ini iaitu Dap. Kalau belum perintah negara Dap sudah berani tipu terang-terang begini bayangkan kalau Dap dapat kuasa….. minta dijauhkan Tuhan…Malaysia diperintah parti laknat seperti ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.