..

..

PANAS ! Skandal RM 200 ribu , dah ada laporan Polis untuk Guan Eng !

on Tuesday, October 25, 2011 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 1 CommentSehingga setakat ini, diberitakan sudah terdapat 4 laporan Polis dibuat di Pulau Pinang ke atas Ketua Menteri, Lim Guan Eng. Beliau didakwa merasuah RM 200 ribu kepada mangsa gangguan seksual anaknya serta didakwa melakukan salahguna kuasa sebagai seorang Ketua Menteri.

Hasil temubual pihak UtaraNews bersama beberapa pegawai yang terbabit, dimaklumkan bahawa empat laporan tersebut dibuat oleh orang awam dan ia bertujuan untuk mendesak pihak Polis supaya menjalankan siasatan berkenaan dakwaan yang dikeluarkan oleh beberapa blog pro kerajaan.

Baru-baru ini, negara dikejutkan dengan kisah sejumlah wang yang dibayar oleh seorang VVIP di Pulau Pinang bagi menutup kelakuan melampau anaknya. Akhirnya didapati, VVIP yang dimaksudkan ialah merupakan Ketua Menteri Pulau Pinang.

Isu itu menjadi lebih rumit apabila Lim Guan Eng tampil "menyerang" UMNO dan pemimpin-pemimpin tertinggi negara, tetapi sebaliknya berkeras untuk tidak membuat sebarang laporan Polis terhadap blog-blog yang dikatakan melakukan fitnah terhadap anaknya itu.

Beberapa pemimpin tertinggi Pakatan Rakyat, termasuklah Anwar Ibrahim dan Lim Kit Siang juga bertindak mengecam "politik jijik" blogger-blogger pro kerajaan yang disifatkan sebagai amat keterlaluan kerana mengaibkan keluarga pemimpin Pakatan.

Situasi ini dimarakkan lagi dengan kenyataan dari Timbalan Perdana Menteri dan beberapa Menteri Kabinet yang mendesak supaya Lim Guan Eng segera membuat laporan Polis bagi menyiasat kebenaran. Namun sehingga kini, Ketua Menteri tersebut masih lagi membisu.

Pihak UtaraNews dimaklumkan bahawa berkemungkinan lebih banyak lagi laporan Polis akan dibuat terhadap Ketua Menteri Pulau Pinang tersebut selepas ini.

Rakyat Pulau Pinang nampaknya sudah tak mampu bersabar untuk mengetahui sama ada dakwaan rasuah RM 200 ribu dan salahgunakuasa Ketua Menteri benar-benar berlaku atau hanya khabar angin semata-mata.

sumber : Utara News 


Komen GPB :  

Skandal 3R  RM 200 ribu yang terpalit kepada Guan Eng tak akan selesai jika beliau sendiri tak berani buat laporan Polis .  Berani kerana benar !

Penafian sahaja di media tak cukup dan sesiapa pun boleh cakap . Kita mahu siasatan rapi dijalankan dan tunggu  samada biawak ini ada teloq ke tak .


One Response

  1. Anonymous says:

    Tunggu apa lagi. Jom kita gulingkan Lim Guan Eng sebagai ketua menteri Pulau Pinang pada pilihanraya ke 13 nanti. Bersedia dari sekarang.Lanyak sama dia. Cilakak punya Lim Guan Eng. Lanciau la lu.

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.