..

..

PANAS ! Akhbar Cina panas isu raba nenen,blogger pro UMNO dilabel tak bersekolah

on Wednesday, October 26, 2011 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 2 Comments


Macam sial aku baca kenyataan dangkal seorang wartawan Cina menuduh blogger tak bersekolah .  Lepas itu pulak dok bercerita tentang sejarah pahlawan purba negara Tongsan ini .

Nak tanya juga apa kena mengena dengan skandal RM 200 ribu untuk tutup kes  dengan hulubalang Cina itu ?  Jangan dok  cakap berbelit la seperti Guan Eng .

Cuma GPB nak tanya penulis  akhbar ni  mengapa lu tak berani desak Guan Eng buat laporan polis kalau betul anak dia tak terlibat ?   Lu takut sama Guan Eng ka ?

Kalau kami ni blogger tak bersekolah , apasal lu wartawan yang berkelulusan ijazah  dan  penuh etika duduk di bilik air cond  terpaksa menulis  untuk mengutuk kami ?

Kiranya lu pun terpaksa menjadi pencacai Guan Eng la untuk balun semua blogger pro UMNO ..hahaha







Laman Blog Yang Berpihak Kepada UMNO Tidak Bersekolah


Penulis Koh Kok Wee


Kali ini blog yang memihak kepada UMNO bukan membantu UMNO tetapi sebaliknya menjatuhkan UMNO, dalam strategi serangan politik pula sememangnya memutar belitkan fakta, punyai muslihat dan fitnah menfitnah, selalunya sengketa ini hanya berkisar pada orang-orang dewasa sahaja, tidak pernah heret budak mentah masuk ke kancah perbalahan.


Apa yang dikatakan blog yang memihak kepada UMNO itu, kali ini sudah tidak ikut peraturan cara pendekar, mereka kini kaitkan anak ketua menteri Pulau Pinang cuba diwar-warkan dalam artikel-artikel mereka. Akhirnya DAP dapat membongkarnya, rupa-rupanya pelajar perempuan yang dimaksudkan itu adalah gambar budak perempuan sedang bermain chess, menyebabkan orang yang meyebarkan fitnah itu terkedu tidak boleh berbuat apa-apa.


Walaupun gambar itu tidak disolek ataupun disunting, dan mereka menggunakan serangan secara terang-terangan, sebenarnya tindakan mereka itu sedang perlekehkan anak perempuan kepada seseorang ibu bapa untuk dijadikan sasaran, selalunya memang tidak akan kesampaian dan berhasil.


Al kisah cerita lama di zaman hulubalang di negeri China, perebutan kuasa antara hulubalang Xiangyu dan hulubalang Liu Bang di zaman King of Western Chu Xi chu di wilayah Xi Chu Ba Wang, peperangan yang tiada penghujungnya. Ada seorang penasihat Xiangyu berkata, kami telah tangkap ayahanda Liu Bang, minta Liu Bang menyerah diri, jika tidak ayahandanya akan digulai, seorang anak akan tahu betapa seksanya ayahandanya digulai?


Akhirnya Liu Bang berkata: Xiangyu! Kita sejak kecil berkawan baik seperti adik beradik, ayahanda saya juga seperti ayahanda kamu, kenapa kamu hendak gulai ayahanda kamu sendiri? Jika benar-benar mahu gulai ayahanda, jangan lupa bagi separuh dagingnya kepada saya.


Liu Bang cuba megelak, cara Liu Bang mengelak itu Xiangyu tidak boleh berbuat apa-apa, akhirnya dapat selamatkan nyawa ayahandanya.


Kedudukan Akhlak Sudah Tidak Bertempat


Dahulu pada zaman The Warring States Period, Panglima negeri Wee bernama Le Yang menyerang negeri Chong Shan, kebetulan anak kepada Le Yang berada di negeri Chong Shan, maharaja Chong Shan tangkap anak Le Yang untuk dijadikan tebusan, maharaja Chong Shan ikat anak Le Yang digantung di dinding kota, memaksa tentera Le Yang berundur, jika tidak anaknya akan dibunuh.


Taktik sedemikian tidak dapat memaksa tentera Le Yang berundur, dengan itu maharaja Chong Shan bunuh anak Le Yang, gulai dagingnya dan diserahkan kepada Panglima Le Yang untuk santapan. Akhirnya menjadi kemarahan keseluruhan tentera Panglima Le yang, kota Chong Shan akhirnya tewas diserang habis-habisan.

Maharaja Chong Shan yang berlagak bijak, menerima padah apabila membunuh anak Panglima Le Yang.

Sebab itu apabila dalam persengketaan cuba menyerang keluarga seseorang, terutama sekali puak ibu bapa dan anak-anak, mengugut mereka sebagai tebusan, biasanya tiada kesan, sebaliknya yang rugi adalah diri sendiri. Yang pertama sekali kedudukan akhlak diri sudah jatuh, yang kedua sebaliknya menaikkan semangat juang kepada pihak lawan, mereka akan semakin kuat dan bertenaga untuk berjuang habis-habisan.

Kelihatan blog yang memihak kepada UMNO tidak baca sejarah China, mereka ingat jika pergunakan anak seseorang itu untuk digembar gemburkan, berkesan untuk meyerang pihak lawan, akhirnya sendiri yang kecundang, mirip dengan filem cerita "African Monk", kerana gara-gara UMNO nanti BN akan terkena tempiasnya jatuh tersungkur, dengan itu juga pihak lawan akan dapat meraih lebih banyak simpati.

Bermain politik sehingga jatuh ke martabat ini, lebih baik terima kehancuran daripada hidup cacat dan sengsara.KLIK DI SINI 


2 Responses

  1. Anonymous says:

    alamat makin jahanam la aku.....



    dusss.....

    nasib badan dilahirkan malang dan bangang

  2. Anonymous says:

    Wartawan China Press @ Cibai Press ini patutnya menasihatkan blog dan suratkhabar cibai Pakatan Rakyat dahulu, kerana surat khabar cibai dan blog lancau Pakatan Rakyat lagi teruk. Memetik kata kata wartawai Cibai Press ini "
    Bermain politik sehingga jatuh ke martabat ini, lebih baik terima kehancuran daripada hidup cacat dan sengsara", patutnya pihak ditujukan pada pimpinan Pakatan Rakyat dan wartawan Pakatan Rakyat termasuk wartawan balaci Pakatan Rakyat seperti Malaysian Insider dan Malaysiakini serta blogger Pakatan Rakyat, mereka itu jauh lebih keji menuduh orang macam-macam sampai buat fitnah, malahan siap buat super impose surat, superimpose gambar, kemudia edit video kenyataan pimpinan tertentu dalam Barisan Nasional dengan tujuan memburukkan kerajaan, itu lebih baik mampus dari membuat kerosakkan, malahan wartawan tulis artikel ini, lebih baik pergi tinggal di hospital gila dari bersekongkol dengan perosak negara. Isu anak Lim Guan Eng, apakah mulianya anak Lim Guan Eng hingga berlaku kegiatan tak senonoh pun dibiarkan juga, malahan bayaran RM 200K itu dari mana dan untuk siapa, orang nak tahu. Dasar wartawan barua Pakatan Rakyat memang begini, cuba yang dituduh itu anak bini pimpinan UMNO, bukan main hebat lagi letak berita muka hadapan supaya pimpinan UMNO itu berundur, dasar perkauman tahap babi, Cibai Press, Lancau Press. Najib patut buka mata luas-luas lihat sikap perkauman puak kiasu ini, ini tidak, sibuk membodek puak kiasu ini, sedarlah undi puak kiasu ini ke DAP saja, jangan harap ke MCA atau Gerakan, Najib pun sama macam patut letak jawatan sajalah, meluat tengok Perdana Menteri yang sibuk menyusukan 'beruk dalam hutan' sedangkan 'anak dirumah' mati kelaparan. Sekian, terima kasih.

Leave a Reply

Blogger Widgets
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.