..

..

Nama saja universiti Islam , tapi candlelight vigil ini apa kejadah ?

on Thursday, October 27, 2011 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 6 Comments






Bila GPB menghentam SMM dengan hujah oleh Majlis Fatwa Kebangsaan tentang demo mereka yang menyalakan lilin di perkarangan UIA ,KLIK DI SINI   .... ada waris yang anak belajar di universiti terbabit  meluahkan perasaan geramnya terhadap perbuatan yang  memalukan ini  melalui email dihantarnya kepada GPB .

"Pakcik berasa amat  sedih sekali bila lihat tindakan  pelajar dalam  video demo terbabit ... cukup memalukan  sebagai  sebuah Universiti Islam   tapi pelajar-pelajarnya telah  membawa  budaya Kristian dengan menyalakan lilin ketika berdemo seperti upacara  candlelight vigil. 


Dalam agama Islam sendiri  pun tidak pernah dilarang   melakukan perbuatan sedemikian . Sewajarnya pihak universiti menghalang demontrasi ini " 



Nasi sudah jadi bubur ... nama sebuah  universiti Islam di  Malaysia  dahulu gah kini  sudah terpalit najis  gara-gara perbuatan budak-budak yang cukup cerdik  SMM yang diketuai pencacai utama Anwar iaitu Syukri Abd Razab .  Walhal Syukri bukan pelajar UIA pun tetapi beliau lah menjadi perancang utama menghasut beberapa kerat pelajar di situ sertai gerakannya .

Apa pandangan orang luar atau ibubapa  bila lihat pelajar2 SMM ini memegang lilin seperti upacara kristian candlelight vigil di UIA ini  ?

Sudah tentunya mereka akan fikir panjang mahu menghantar anak mereka ke universiti ini kerana takut terjebak dengan perbuatan yang dilarang dalam  Islam .Lebih buruk lagi mereka tentu bimbang anak mereka akan terpangaruh dan sertai demontrasi anjuran SMM ini  .

GPB sarankan pelajar2 di UIA yang terlibat ini wajar diambil tindakan . Hanya kerana isu Aziz Bari , mereka gunakan ia sebagai lesen untuk menunjukkan keangkuhan mereka menentang pihak universiti .


6 Responses

  1. Anonymous says:

    Habissss Rosak ! rosaakkk ! Si Kafir TERSENYUM lebar melihat gelagat anak2 melayu Islam sekarang...jarum halus sudah meresap masuk dgn jaya nya....Si kafir akan senyum dan terus senyum..!

  2. Anonymous says:

    saya sbg uia student sgt malu ngn tindakan yg x pki otak nie..sia-sia jer religious teaching kat uia bagi..bukan salah uia yang mendidik pelajar..nasib baik saya berada di uia kuantan..

  3. Anonymous says:

    bebal sebebal bebalnya....nama pelajar universiti islam, tapi otak berselaput taik babi....x bleh nak fikir ke????

  4. Anonymous says:

    belajar saja kat universiti islam tak semestinya pendidikan islam mmereka pun tinggi..dari tindakan mereka yang menyalakan lilin seperti diatas pun kita sudah nampak kejahilan, kebodohan dan kecetekan ilmu agama islam mereka..kecik-kecik tak nak mampus, besar-besar menghabiskan subsidi kerajaan pulak, tapi ta tahu nak bersyukur!

  5. Anonymous says:

    akhirnya orng kafir capai kejayaan bila jarum halusnya dapat tembus....

  6. Anonymous says:

    Time blaja buat keje bodoh!! pastu dh grad liat nak bayo utang blaja... pekebendeeeee...

Leave a Reply

Blogger Widgets
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.