..

..

Guan Eng sudah dilabel Biawak Hidup oleh orang Cina Penang ..

on Tuesday, October 25, 2011 by Generasi Pejuang Bangsa
 - No CommentsMemang panas giler isu anak Lim Guan Eng meraba buah dada ini .  Selepas Surat Cinta untuk Marcus Lim GuanEng    ,  kali ini pandangan oleh seorang  rakyat marhaen dari kaum Cina yang juga mempersoal mengapa DAP tak melakukan sebarang laporan polis .

Guan Eng kini sudah digelar  BIAWAK HIDUP dikalangan rakyat  kerana tidak mahu membuat laporan polis sebaliknya menyalahkan kepada Barisan Nasional dan UMNO .

Mungkin bagi kaum Cina isu ini kecil  , tapi sebenarnya yang lebih  besar lagi ialah  ia membabitkan wang RM 200 ribu digunakan untuk menutup salahlaku  dan juga babitkan nama seorang Ketua Menteri . Itu sudah boleh ditafsirkan salahgunakan kuasa dan ada unsur RASUAH .


Saudara Pengarang,


Semakin hari semakin hangat isu berkaitan anak Lim Guan Eng meraba buah dada rakan sekelasnya diperdebatkan. Tetapi sehingga hari ini Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng masih enggan membuat sebarang laporan polis untuk mendakwa pihak yang mengeluarkan tohmahan tersebut.


Di manakah kebenaran DAP yang mendukung kehendak rakyat? Sehingga ke hari ini, beliau terus diam dari menyahut saranan beberapa pemimpin BN dan UMNO supaya membuat laporan polis sekiranya berita tersebut adalah fitnah semata-mata.


Mungkin Lim Guan Eng tidak perasan tindakannya bermain wayang menyebabkan rakyat mulai berpaling tadah. Bak kata peribahasa Cina, Lim Guan Eng sebenarnya 自對苦吃 ( Mendukung biawak hidup)


Jangan kerana tindakan tidak rasionalnya, maruah DAP tergadai kerana tindakan tidak senonoh anak Lim Guan Eng, Sebelum DAP terus dipersendakan kerana 班門弄父, lebih baik beliau tampil dengan kenyataan yang kosisten berkenaan isu meraba ini.


Biarpun kami orang Cina tidak perbesar isu tidak bermoral ini, ianya mulai berkudis di hati rakyat kerana sikap mementingkan dirinya tidak mahu bertanggungjawab mempertahan maruah anaknya sebagai seorang bapa dengan membuat laporan polis.


Sikapnya yang menuding jari kepada UMNO dan BN bahawa isu tersebut berkaitan dengan mereka adalah tidak wajar.


Tiada alasan yang munasabah untuk mereka berbuat demikian. Sebaliknya mereka dilihat lebih professional dalam masalah Lim Guan Eng, beri nasihat supaya Lim Guan Eng perjelas kedudukan sebenar dan buat laporan polis jika dakwaan tersebut adalah khabar angin semata-mata.


Lim Guan Eng, 您必須 了解 人民人心. ( Anda mesti fahami rakyat )


Kai Yee.


sumber : KLIK DI SINI 


Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.