..

..

Bila Teresa Cock cakap pandai tentang halal untuk Menu Rakyat

on Saturday, October 29, 2011 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 3 Comments
Berkat dari usrah dan tazkirah PAS, maka muncullah Ustazah Theresa Kok yang cukup dihormati dan disanjungi oleh penyokong-penyokong Pakatan, terutamanya PAS.

Mudahnya untuk Teresa menjatuhkan hukum kerana dia dibawah naungan Tok Garu, yang mampu menentukan halatuju seseorang; ke syorga atau neraka! Bukan itu sahaja, keupayaan mencuci dosa oleh Tok Garu juga membuatkan Theresa semakin berani, kali ini lebih dari kuasa yang diberikan kepada JAKIM.

Agak lucu apabila harbi laknatullah memfatwakan bahawa Menu Rakyat milik restauran yang tidak mempunyai sijil Halal sebagai halallan toyyiban. Sedang penganugerahan sijil halal haruslah mengikut beberapa prosedur bagi memastikan kehalalannya, Teresa hanya bersandarkan sokongan yang diterimanya oleh Tok Garu.

Menu Rakyat sebenarnya cubaan untuk mencipta isu bagi menandingi Menu 1 Malaysia yang telah diperkenalkan. Menu Rakyat adalah kombinasi nasi dan 3 jenis sayuran-sayuran. Maka atas dasar sayur-sayuran, ianya diistihar sebagai halal.

Malang bagi PAS yang mengaku tarbiyah mereka kepada DAP menjadi. Kesimpulan yang dibuat menyerlahkan betapa DAP hanya menggunakan PAS bagi tujuan menarik undi orang Islam, terutamanya Melayu. Kedangkalan Theresa dalam Islam tidak pernah dipertikai, kerana bukanlah niat mereka untuk mendekati Islam, tetapi menggunakan Islam untuk perjuangan chauvinisnya.

Sensitiviti tidak lagi diperhalusi. Suatu ketika, orang Melayu dan Islam tidak pernah mencampuri urusan kaum atau agama lain, begitulah sebaliknya. Namun DAP yang sememangnya suka bermain dengan api, akan cuba menyimbah minyak sekali sekala. Apa kan daya, PAS turut menyertai mereka. PKR janganlah diragui “kehalalannya” pada DAP.

Muft Perak, Tan Sri Harussani memperingatkan sebarang usaha untuk mencampuri urusan agama Islam oleh penganut agama lain adalah tidak dibenarkan. Soal halal atau tidak satu-satu makanan yang dijual di premis-premis perniagaan, telah digazetkan dibawah kuasa JAKIM.

Apatah lagi, kenyataan menghalalkan Menu Rakyat dibuat oleh seorang bukan Islam, yang dikategorikan sebagai harbi laknatullah. Tanpa disedari, taktik DAP untuk mencampuri urusan agama Islam telah terbongkar. Taktik ini bukanlah asing, kerana di Pulau Pinang, agenda mencampuri urusan agama Islam telah lama dilaksanakan.

Dengan harga yang lebih murah, status halal dari mulut harbi laknatullah pastinya akan diiringi dengan laungan takbir oleh penganut PAS.

Tak sabar untuk melihat Tok Garu menikmati juadah Menu Rakyat!!!

sumber : Selangor Daily Dot Com


3 Responses

  1. ni anjing lahanat peyokong kristian DUMC ,,ader hati nk cakap sal islam,,,puui!!

  2. usin says:

    dh letih pas mentarbiah kafir ni. akhirnya sikafir pulak tarbiah pas. dgn senangnya memberi status halal sbb menu tu berasaskan sayur. minyaknya, perencahnya, bahan alkohol masakannya langsung tak kira. mengong melantun-lantun cina ni. dh bodoh taknak tanya pulak.

  3. Anonymous says:

    Tahniah!! Anuar, Nik Aziz dan Hj Hadi dah berjaya melahirkan ulama-ulama DAP

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.