..

..

Jual baju lain tak laku , jual baju BERSIH terima habuannya ...

on Monday, July 4, 2011 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 3 CommentsKOTA BHARU: Tindakan seorang peniaga menjual kemeja-T berwarna kuning bertulisan ‘Bersih’ dipercayai untuk Perhimpunan Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (Bersih) pada 9 Julai ini, membawa padah apabila ditahan reman dua hari bagi membantu siasatan polis.

Perintah tahanan reman yang bermula kelmarin dikeluarkan Pendaftar Mahkamah Sesyen Kota Bharu, Rashid Mustafa, bagi membolehkan polis menjalankan siasatan mengikut Seksyen 4(1)(c) Akta Hasutan 1948 kerana mengedar bahan berupa hasutan.

Terdahulu, suspek berusia 40 tahun dilihat hadir ke mahkamah dengan menaiki kenderaan polis jam 10 pagi sebelum kesnya terpaksa ditangguh beberapa kali hinggalah kehadiran pegawai penyiasat polis, jam 11.30 pagi.

Dia yang berasal dari Wakaf Bharu, dekat sini, dan menjadi individu pertama ditahan di negeri ini, bagaimanapun tidak keseorangan kerana diwakili peguam bela, Mohammad Abdul Rashid Yah yang turut dilihat ada di perkarangan mahkamah pada pagi semalam bersama beberapa individu.

Komen GPB

Tak pasal-pasal peniaga ini kena dakwa di mahkamah gara-gara jual Baju BERSIH . haha.. Kalau ye pun nak untung berniaga , jual lah baju lain ...tetapi baju kuning cap BERSIH ini juga hang jual , sekarang terimalah padahnya .

Sekarang ada ke Ambiga pi tolong bantu ke bela di mahkamah kerana jual baju ini ? ...

ini MP paling bangang abad ini pernah aku jumpa .........dulu gila jawatan MB , sekarang ini gila baju kuning bERSIH kot ... hahaha.. fesyen orang gila ni ..


3 Responses

  1. Ibnu isa says:

    http://mohamadisamuddin.blogspot.com/2011/07/keputusan-penuh-pilihanraya-thailand.html

  2. Anonymous says:

    SILA TNGK DISINI.BAGAMANA SPR CELAKA LAKNAT BWT PENGUNDI HANTU http://rubbertapperz.blogspot.com/2011/07/kerja-jahat-spr-terbongkar.html

    BACA SKALI KOMEN2 PEMBACA.HAHA..SPR BARUA UMNO.HAHA

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.