Guan Eng ajak rakyat rasa tidak selamat tinggal negara ini

on Monday, June 6, 2011 by Pejuang Bangsa
 - No Comments






Bila PB baca kenyataan Guan Eng lahanat ini , macam sial sekali kenyataannya yang cuba perbodohkan rakyat  . Guan Eng ini bila buka mulut saja asyik nak bohong  dan adakah beliau tahu bahawa penurunan kadar jenayah menerusi  NKRA telah memberi imej baik kepada negara di mata dunia . 


PB yakin apek DAP ini pasti tidak senang bila lihat ranking Malaysia selaku Negara Paling Selamat Di Dunia  yang terkini dikeluarkan .

GLOBAL PEACE INDEKS 

http://www.visionofhumanity.org/gpi-data/#/2011/scor

Pasti Guan Eng bengang bila negara keduanya  Singapore  berada di bawah Malaysia ...hahaha   MALAYSIA BOLEH !    


Ranking negara kita  berada ditanggap 19 dalam dunia dan No 3 di Asia selepas Jepun dan Qatar 


Persoalanya di sini ,  di mana alat mainan politik yang dimaksudkan Guan Eng  ? Guan Eng tak usah tipu rakyat lagi dengan kenyataan tiada fakta dan hanya persepsi ini . 


Jenayah boleh berlaku di mana-mana dan ia memang tidak boleh dihapuskan 100 % . Bila ada peluang dan keinginan untuk melakukan jenayah , ia akan berlaku juga. 


Tetapi sekurang -kurangnya kerajaan telah berjaya kurangkan kadar jenayah di negara ini dan hasilnya ranking GPI negara telah meningkat . 


Cuma sekarang ini persepsi rakyat perlu diubah seperti kata TPM .  Tetapi yang menjadi batu api adalah puak-puak DAP inilah  yang suka tipu dan hasut  rakyat .  Guan Eng lahanat inipun bekas banduan juga ...hahaha


Leave a Reply

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.
CyberChimps