Guan Eng celaka bangsat minggu ini bukan main lagi tuduh UMNO fitnah , jahat dalam isu pemberian wang ehsan RM 100 kepada warga emas.
Dia memperbodohkan warga emas dengan bermodalkan RM 100 saja untuk mendapat undi dan maklumat profail pengundi . Dengan maklumat ini lah beliau sebarkan Suara CAT terus dihantar ke rumah warga emas terbabit .
Apa yang kerajaan BN counter dalam isu ini ?? Jarang kita dengar dan amik tahu bahawa sebenarnya kerajaan BN beri sumbangan lebih daripada dari kerajaa populis DAP ini .
Dalam twitter semalam selepas YB KJ hantam Guan Eng yang hanya beri RM 100 setahun berbanding RM 300 sebulan drpd kerajaan BN , ramai yang mula start balun Guan Eng dan konco-konco mereka .
Mereka cakap kerajaan DAP beri kepada semua warga emas negeri itu yang syarat berumur 60 tahun ke atas dan mengundi di PP , beza dengan BN yang pilih hanya warga emas yang memerlukan.
Memang benar lah , tak kan hendak beri RM 300 sebulan kepada orang kaya dan tauke -tauke besar kot . Karpal Singh dan Anwar Ibrahim pun boleh daftar amik RM 100 sebag dah kategori warga emas
Lihat di bawah bukti bahawa kerajaan BN sebenarnya lebih prihatin kepada warga emas di negara ini.
Warga emas PP mai kutip duit dari kerajaan DAP
Ketua Menteri RM 100di Bukit Gelugor





