..

..

The Mummy Mesir suruh Mahfuz tanya soalan bodoh ini kepada Najib !

on Friday, February 4, 2011 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 4 Comments





Bila baca kenyataan Mr Mahfuz Bean ini ,dalam kepala PB dok pikiaq la ... bila masa pulak PM aku ini kena jaga soal rakyat Mesir pulak ..kena dahulukan masalah  rakyat Mesir pulak .. Itu negara orang ..lantak pi la kat dia nak jadi apa pun  .. bukan masalah bagi  Najib ..

Malu betul Pokok Sena miliki Yang Berhormat yang akal pendek dan cakapnya standard seroang pelawak . Lawak Bodoh  & Lawak Gila Babi semua ada dalam otak dia ..

Selepas ini .. minta ASTRO tolong la short list kan Mr Mahfuz Bean ini sebagai juri dalam show RAJA LAWAK akan datang . Beri la peluang sama kepada pemimpin politik seperti Mahfuz  yang  mempunyai  bakat & pengalaman  mereka dalam ilmu berlawak ini .

Selain itu , PB nak persoal pulak kepada juak-juak PAS ini seperti  Mahfuz, apa yang telah PAS bantu untuk selamatkan rakyat Malaysia dari Mesir? Ramai pelajar2 di sana telah ditarbiyahkan Isle PAS  dan mengapa PAS di sini  tak bantu ?  Hantar la briged Unit Amal PAS ke sana ..bawa bekalan makanan ke .. tak kan dok jaga jalan di ceramah2 tiap2 malam saja ..

Selain itu , ketika kerajaan BN sedang berusaha menyelamatkan rakyat Malaysia di sana , PAS di sini pulak semakin menggila mengapi-apikan semangat dan menghasut rakyat terutama waris pelajar ini supaya benci kerajaan kerana lambat bertindak . Malah nak bikin demo lagi bagi mendesak Hosni itu letak jawatan . hahaha ... apa itu Hosni Mubarak kenal dan takut dengan PAS ?




Jika benar Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak bersikap mendahulukan rakyat, beliau hendaklah menyatakan sokongan kepada kebangkitan rakyat Mesir menuntut presiden mereka berundur,

"Jangan cakap sahaja mendahulukan kepentingan rakyat, tetapi bersikap buta dan pekak kepada aspirasi dan tuntutan rakyat seperti yang dicerminkan oleh rakyat Mesir yang bangkit beramai-ramai itu.kata Naib Presiden PAS Datuk Mahfuz Omar.


Krisis di Mesir ini juga bagi PB telah menunjukkan bahawa  kerajaan BN dalam misi  menyelamatkan ribuan pelajar & rakyat Malaysia di sana tidak pernah memilih bulu untuk diselamatkan . Walaupun ada portal & blog pembangkang dok mainkan kerajaan hanya selamat pelajar tajaan JPA & Mara , tetapi itu semua satu pembohongan .

Biarpun pelajar tersebut anak orang PAS, anak orang PKR atau anak orang UMNO, semuanya diselamatkan kerana mereka adalah rakyat Malaysia. Ini bertepatan dengan slogan kerajaan iaitu  mendahulukan rakyat.


4 Responses

  1. Anonymous says:

    Yang Si bangang YB Mahfuz minta PM Dato Seri najib beri sokongan menuntut Presiden Mesir tu berundur apa pasal? Apa kaitan dengan slogan rakyat didahulukan? Soal mesir tu Mesirlah.

    Dia tak sekolahkah yang mana dia tak tau di Malaysia PM dan kerajaan dipilih secara demokrasi melalui pilihanraya? Apa dia mau pilihan dibuat melalui demontrasi??
    Bodoh,bodoh Si Mahfuz sekor ni. Patutlah dia cuma layak jaga stor. Jadi wakil rakyat tahap pemikiran pun macam budak2 tingkatan 3 je layaknya. Bodoh tahap gaban rupanya dia ni.

  2. Anonymous says:

    dah nak mam....pus kot

  3. Anonymous says:

    Itu lah tahap pemikiran pemimpin ini .Janganlah kita rakyat yang cerdik dan selalu bersyukur menyokong pemimpin seperti ini.

  4. Anonymous says:

    dah luar tajuk dah...sampaikan nak suruh PM beri sokongan pada rakyat Mesir...mungkin Si Mahfuz tak tau uda beza peta Malaysia dan peta Mesir
    wan;-

Leave a Reply

Blogger Widgets
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.