..

..

Mana bukti kapal LCS mahal 870 % wahai Tony Puaka ??

on Saturday, February 12, 2011 by Generasi Pejuang Bangsa
 - No Comments


Selepas Panglima Perang TLDM telah bersuara  dan menjelaskan mengenai pembeliau kapal LCS , hari ini pihak SPRM pulak mendesak  Tony Puaka DAP menunjukkan bukti bahawa kerajaan berlanja leibh 870 % lebih mahal dari kapla yang dibeli dari negara lain.

Jika tiada bukti diberikan oleh Tony , tenyata puak2 Dapig Komunis ini mempunyai agenda jahat memburukkan ATM dan kerajaan  . Mereka jelas telah berbohong kepada rakyat dan kerajaan sepatutnya saman saja babi DAP ini kerana telah memfitnah  kerajaan seperti Guan Eng celaka dok buat di PP .


PUTRAJAYA 11 Feb. – Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) sedang menunggu laporan daripada Anggota Parlimen Petaling Jaya Utara, Tony Pua berhubung dakwaannya bahawa kerajaan berbelanja lebih dalam pembelian enam buah Kapal Tempur Pesisir atau Littoral Combat Ship (LCS).

Dalam satu portal berita tempatan baru-baru ini, Tony dilaporkan mendakwa kerajaan berbelanja 870 peratus lebih mahal daripada kos yang dikeluarkan oleh negara lain dengan meluluskan peruntukan RM6 bilion untuk membeli enam buah LCS itu.

“Kami memerlukan fakta yang terang dan asas bagi melakukan sesuatu siasatan ke atas apa saja dakwaan termasuk daripada Tony Pua,” kata satu sumber SPRM di sini hari ini.


“SPRM tidak boleh membuat siasatan atas dakwaan yang liar dan tidak ada asas,” ujar sumber itu, dan menambah kata dakwaan yang tidak jelas hanya akan menjadi “tohmahan” semata-mata.

“Janganlah biarkan kami (SPRM) seperti tercari-cari sebatang jarum di atas padang rumput yang luas,” katanya.

Sumber itu, menambah, sekiranya Tony tidak tampil, SPRM akan cuba menghubungi wakil rakyat DAP itu bagi mendapatkan fakta sahih untuk membuka kertas siasatan.

“Untuk mendapatkan fakta dan lihat ada asas untuk lakukan sesuatu siasatan, SPRM akan cuba menghubunginya jika beliau tidak tampil,” katanya.


Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.