..

..

Bodoh punya Tony Pig ! Sah DAP ada agenda sabotaj Tentera Malaysia !

on Wednesday, February 9, 2011 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 5 Comments


Dulu isu kapal selam , sekarang ini  kapal perang pulak dipertikaikan puak2 komunis DAP ini iaitu Tony PUAKA .  Mereka semakin hebat menyerang Kementerian Pertahanan secara halus iaitu  bagi  menghilangkan  keyakinan rakyat terhadap  tentera negara di samping menghebahkan aset2 terbaru tentera kepada dunia luar .


Pembelian oleh Kementerian Pertahanan sekali lagi menarik perhatian apabila dikatakan bersedia membayar RM6 bilion bagi mendapatkan enam kapal tentera laut, 870 peratus lebih mahal daripada bayaran negara lain untuk kapal yang sama.

Menurut ahli parlimen Petaling Jaya Utara Tony Pua, pembelian kapal peronda pesisir pantai OPVs oleh Tentera Laut Diraja New Zealand tahun lalu hanya bernilai NZ$90 juta (RM210 juta) setiap satu


Woi Tony PUAKA  ,  apa yang hang dok bohong kepada rakyat ??? Jenis kapal pun hang tak kenal tiba-tiba mahu cakap tentang kapal .   Pergi mampus la dengan hang punya harga kapal Tentera Laut New Zealand ke atau negara Congo ka hang bandingkan ..

Ceritanya di sini TLDM bukan beli kapal jenis yang hang dok bohong itu iaitu Kapal Peronda Pesisir pantai OPVs .

Yang perlu kita tahu ialah TLDM sedang membangunkan skuadron Littoral Combat Ship (LCS) atau pun Kapal Tempur Persisiran dan bukannya lagi Offshore Patrol Vessel (OPV) atau Kapal Ronda Persisiran.

Nama 'Littoral Combat Ship' (LCS) sahaja sudah mengerunkan kerana 'Kapal Tempur' bermaksud kapal yang mempunyai pelbagai gadget dan fasiliti yang lebih canggih jika dibandingkan dengan kapal 'Offshore Patrol Vessel'.
Jika merujuk kepada laporan berita, kapal LCS yang diwar-warkan menjadi tulang belakang TUDM ialah daripada 'Kapal Tempur dari siri Gowind Corvette', generasi ke-3 serba baru. Canggih!!

Navy Singapura pun ada Frigate sendiri! Stealth lagi!

 
Nampak sangat hang ni bodoh la Tony PUAKA ! Cuba berlagak tahu tentang aset2 pertahanan negara ..tetapi rupanya bangang ! 

Hang tengok aset-aset tentera laut di negara pujaan DAP ini ?  Depa pun pakai kapal jenis frigate   . Tak kan negara kita nak pakai kapal perang jenis ronda saja macam hang cadangkan suruh beli yang murah ..kah kah kah . 

BODOH PUNYA DAP !




Di bawah ialah siri Gowind Corvette
(Military Photos) :-
The Gowind family of corvettes (l-r) – action, 2,000t presence, 1,000t control and 2,000t combat.


The Gowind combat corvette (Multi-Mission Combatant) is equipped with full-scale mission systems for multi-threat response including a full anti-submarine warfare (ASW) suite with a towed array sonar.


The 2,000t Gowind presence corvette (High Seas Master) has a sustained capacity for long-range intervention and long periods at sea.


The Gowind action corvette (Deterrent Warrior) is equipped with a suite of anti-air and anti-surface sensors and weapons systems including air defence and anti-ship missiles.


The 1,000t Gowind control corvette (Sovereignty Enforcer) is designed for patrol and sovereignty enforcement in littoral and exclusive economic zone (EEZ) waters


The design of the Gowind bridge allows 360° panoramic surveillance.


Complement : 35 to 60 crew
Passengers : 15 to 25 passengers
Hull Design : Steel Monohull
Length : 85m-105 m (depending on variant)
Displacement : 1,000t-2,500t (depending on variant)
Endurance : 2 to 3 weeks between replenishments at sea
Speed : 22kt to 27kt
Artikel dalam blog Gerakan Timur:-

Pertama,
nilai RM6 billion untuk 6 buah kapal laut ini sebenarnya adalah harga anggaran sahaja, dan bukannya "finalised cost". Harga ini sebenarnya bergantung kepada beberapa perkara termasuklah harga barang mentah, kos pemasangan dan pakej2 lain spt persenjataan.

Pada saat artikel ini ditulis, GT difahamkan ada lebih kurang 6 Naval Ship Yard companies yang sudah disenaraipendekkan. Sudah tentu, harga tawaran pasti berbeza2. Keputusan muktamad belum diputuskan lagi. Yg pasti, Old Town White Kopitiam atau Cafe Rocket tidak termasuk dalam senarai itu!!! SETERUSNYA

Ternyata pemimpin2 DAP ini bodoh sehingga  tak tau nak bezakan jenis kapal di antara OPV dan LCS! Klik sini

Syabas kepada rakan2 bloggger yang sendiri berjumpa dengan Panglima Tentera Laut dan mendapatkan penjelasan mengenai apa yang sebenarnya berlaku.



Ikuti link blog yang memaparkan berita ini


OPS & LSC tak boleh beza ,Tony Pua tak layak nilai pembelanjaan pertahanan

MIM -  IDIOT !! Pemimpin DAP Nak TLDM Pakai Rakit, Meriam Buluh...

Mesti Baca! Fitnah YB Tony "Tongkang" Pua Ke Atas TLDM Dijawab CTS

 Panglima Tentera Laut Dah Jelaskan.... Ahli Parlimen PJU Layak Di Gelar STUPID Tony..!

 Tony Pua Stupid - Lu Pindah Duduk Singapore Lah

CIRI KAPAL PERANG CIPTAAN TONY STUPID PUA !

Perang Bermula..!!! Kapal Perang TLDM mula menghalakan muncung meriamnya kepada Tony Pua..!!!


5 Responses

  1. REMEDY says:

    bagi dia naik rakit tengok....naik rakit pun pernah...nak ngajor org naik rakit plak...geram tengok mamat ni...mulut sgtlah capui

  2. Anonymous says:

    awas, biaDAPig nak kita telanjangkan rahsia pertahanan negara. jgn terpedaya dgn permainan muslihat derang.

  3. Anonymous says:

    Kapal-kapal yang berharga RM6 billion itu adalah kapal tercanggih di dunia. Itu yang orang-orang seperti ahli parlimen itu tidak tahu. Kalau ia berhadapan dengan kapal selam nuklear seperti USS Los Angeles, umpama beruang kutub menagguk ikan salmon di air cetek sahaja. Kapal-kapal yang berharga RM6 billion itu juga mempunyai sistem radar yang boleh mengesan jet-jet stealth seperti F22 Raptor seperti seorang remaja yang melihat tahi cicak di atas karpet. Ia juga mempunyai peluru berpandu yang boleh mengejar jet-jet F22 Raptor dan F35 Lightning II hingga ke lubang cacing. Kalau setakat USS Gerald R Ford, USS Carl Vinson, USS John C Stennis, USS Harry S Truman, USS Abraham Lincoln dan USS Theodore Rosevelt datang serentak untuk menyerang, sebuah sahaja dari kapal-kapal yang berharga RM6 billion itu sudah cukup untuk menjadikan mereka seperti sayur.

  4. Anonymous says:

    DAP mmg bangang..musuh dlm selimut malaysia..

Leave a Reply

Blogger Widgets
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.