
78 % drop in investments in Penang
GEORGE TOWN: As Chief Minister Lim Guan Eng gets set to celebrate his second year in office, the state government has been urged to explain why Penang suffered 78 per cent drop in investments last year.
State Gerakan queried how successful the state government had been in attracting new investors to Penang.
State Gerakan assistant secretary Goh Kheng Sneah said this figure was provided by the Malaysian Industrial Development Authority (MIDA).
"Lim must explain what his administration is doing to bring in new investors, keep the existing ones happy and provide a clear master plan to boost the state's growth."
Meanwhile, the party's SME Industry Development Bureau chairman Michael Heah said Penang was now among the states with the highest decline in investments.
He said the state got just RM2.2 billion in investments in 2009 compared with RM10.2 billion in 2008 and that the number of approved projects last year also dropped to 104 from 151 in 2008.
"All this shows the state government must be more proactive instead of making empty talk and continuing to blame the previous administration and Federal Government over lack of funds.
He said Lim must also explain the success of the numerous foreign trips he and other state officials had made over the last two years.
Di peringkat nasional , bukan main lagi Anwar dan DAP mendakwa ekonomi Malaysia teruk walaupun baru-baru ini Najib telah mengumumkan KDNK negara telah meningkat kepada 4 % iaitu satu pemulihan yang cepat berbanding negara-negara lain .
Tetapi rupa-rupanya satu negeri Pakatan iaitu PP adalah negeri yang paling teruk keadaan ekonominya. Fakta yang dikeluarkan daripada MIDA menunjukkan pelaburan masuk ke PP telah menurun sebanyak 78 % !!!
Guan Eng , hang buat apa sampai teruk sangat ekonomi PP terus merudum ?? Hang tidoq ka ?? Tapi PB dengar hang selalu dok pi luar negara Singapura la , Korea la dan tidak kurang hebatnya dengan TKM hang yang selalu je ke oversea ... hang pa ni cari pelaburan ka pergi melancong ????
PP merupakan dahulu antara negeri termaju di Malaysia selepas Selangor tetapi kini di bawah pemerintahan Guan Eng nampaknya semakin merudum . Oleh itu , rakyat PP harus menilai semula selama 2 tahun pemerintahan Guan Eng dan apa yang beliau lakukan untuk kemakmuran negeri .

Ekonomi PP lingkup dalam masa 2 tahun pemerintahan Guan Eng

Zul Kulim dipecat tanda suara Islam tiada lagi dalam PKR
Ahli Parlimen Kulim-Bandar Baharu, Zulkifli Noordin hari ini dipecat dari parti oleh Majlis Pimpinan Pusat (MPP) Parti Keadilan Rakyat (PKR).
Di dalam keputusannya, MPP juga mendesak agar Zulkifli turut mengosongkan kerusi Parlimennya.Kelmarin, Zulkifli bertindak tegas meninggalkan sesi pendengaran Lembaga Disiplin PKR berhubung isu kalimah Allah kerana tidak berpuas hati dengan komposisi ahli panelnya yang turut dibarisi aktivis Kristian.
Walaupun dipengerusikan oleh seorang pemimpin parti beragama Islam, katanya, situasi majoriti ahli panel yang beragama Kristian tidak boleh diterima kerana isu kalimah Allah membabitkan penganut agama berkenaan secara langsung. – Utusan
Akhirnya suara seorang Pejuang Islam dalam PKR iaitu Zul Kulim telah dipecat juga akhirnya hari ini . Dengan pemecatan serta merta tanpa mendengar hujah daripada beliau menandakan parti PKR adalah parti yang tidak mementingkan Islam sebagai keutamaan .
Dahulu bila PB berbicara tentang suara Yb Zul yang lantang mempejuangkan Islam dengan saudara PB yang menyokong PKR , mereka menyatakan YB Zul adalah pejuang Islam dalam PKR yang berani . Tetapi hari ini bila tiada dah suara pejuang ini, siapa lagi yang boleh diharapkan dalam PKR untuk menjadi suara yang pejuang hak-hak Islam dalam PKR ??
Pastinya pemecatan YB Zul Kulim yang didalangi oleh Firaun Kecil dalam PKR juga satu berita gembira buat Khalid Samad dan juak2 bukan Islam dalam PKR dan parti DAP laknatullah.
Buat YB Zul , teruskan perjuangan anda yang utama iaitu Islam dan bangsa Melayu dan suara anda yang mempejuangkan Islam masih lagi kedengaran di Dewan Rakyat sebagai MP Bebas bersama Ibrahim Ali, Zahrain , dan Mohsin. Lebih baik anda menjadi MP Bebas dari duduk dalam parti yang lebih liberal dalam semua segi dan mengutamakan pihak lain dalam membuat keputusan daripada kepentingan Islam dan bangsa sendiri .
Selepas pemecatan ini , pastinya serangan pembunuhan karakter diketuai Pengarahnya iaitu kuda tua , Syed Husin Ali pasti akan heboh lagi seluruh negara. Kita tunggu apa lagi pulak idea-idea bodohnya untuk menipu rakyat lagi ....
ikuti video Zul Kulim
Link
Di mana kebebasan bersuara dalam PKR ?
Pecat Zul Kulim sama seperti membuang Islam dari dasar PKR

Nalakaruppan buat laporan polis diugut bunuh
Hari ini Datuk S.Nalakaruppan membuat laporan polis mendakwa beliau menerima ugutan bunuh daripada seorang individu yang dikenali.Nalakaruppan yang ditemani bekas setiausaha Parti Keadilan Rakyat (PKR) Selangor Nazmi Rosli membuat laporan itu di Ibu Pejabat Polis Daerah Sentul pada kira-kira pukul 9 malam Sabtu.
"Saya terima panggilan pertama (melalui telefon bimbit) semalam pada pukul 5 pagi tetapi saya tidak mengangkatnya. Pada pukul 12.30 tengah hari saya terima panggilan yang sama...saya angkat dengar suara orang marah-marah dan saya terus mematikan panggilan itu."Dia ugut saya dengan keluarga saya. Dia cakap akan hantar peluru ke rumah saya dan akan bunuh saya," katanya kepada pemberita selepas membuat laporan polis di sini.
BERNAMA
Nampaknya CIFUT BABI memang sudah panas sekarang serangan bertalu-talu Nalakaruppan. dan terbaru beliau gelarkannya Jaguh Putar Alam . Kita tunggu siapa orang yang ugut Nala ini kerana beliau mengenali individu itu !!!

PAS terlampau angkuh dan kemaruk kuasa - Mufti Perak
BANGI 4 Mac - Setelah berdiam diri hampir dua tahun selepas Pilihan Raya Umum Ke-12 lalu, Mufti Perak, Tan Sri Harussani Zakaria hari ini meluahkan apa yang terbuku di hati.
Beliau menceritakan keangkuhan Pas Perak yang menolak mentah-mentah cadangan penubuhan kerajaan perpaduan di negeri itu, walaupun secara dasarnya ia diperkenan oleh Sultan Perak, Raja Azlan Shah dan juga dipersetujui oleh kepimpinan tertinggi parti itu.
"Apabila dikemukakan cadangan penubuhan kerajaan campuran antara Pas dan Barisan Nasional (BN), Pesuruhjaya Pas Perak, Ahmad Awang terus berkata, kita tidak akan bersekongkol dengan orang Islam (UMNO) yang zalim, lebih baik berkawan dengan kafir (DAP).
"Saya tanya hadis dan ayat mana yang dipakai kerana setahu saya ada hadis mengatakan tolonglah saudara kamu yang zalim dan dizalimi. Saya kata jika BN ini zalim, saya tawarkan wakil rakyat Pas menjadi Menteri Besar dan yang lain akan jadi Exco bersama BN.
"Sultan secara dasarnya berkenan dengan cadangan ini, tetapi dia (Ahmad) masih berkeras menolaknya. Saya kata al-Quran menyebut jika sayang kepada kafir maka kita adalah kafir, beliau (Ahmad) kata dia menggunakan kaedah fikah dalam perkara itu.
"Kemudian saya kata mana boleh kaedah fikah digunakan apabila ia bertentangan dengan nas al-Quran, ia tidak boleh dipakai," katanya.
Beliau berkata demikian dalam program Dialog Za'ba, Perpaduan Melayu: Cabaran dan Realiti di Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) di sini hari ini yang dipengerusikan Timbalan Dekan Fakulti Pengajian Islam UKM, Prof. Dr. Idris Zakaria.
Panelis lain yang turut menyertai program itu ialah Naib Presiden Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa), Datuk Ruhanie Ahmad dan Pensyarah Fakulti Undang-Undang Universiti Teknologi Mara (UiTM) Shah Alam, Prof. Madya Datuk Abdul Halim Sidek
Mengimbas kembali perkara itu, Harussani berkata, cadangan itu bermula selepas pilihan raya umum apabila DAP dan BN masing-masing mendapat 28 kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) yang bermaksud Pas akan menjadi penentu kepada kerajaan yang akan dibentuk.
Katanya, beliau dilantik sebagai orang tengah dan persoalan yang timbul ialah daripada 28 wakil rakyat BN hanya seorang Cina.
"Kenapa Pas tidak boleh bergabung untuk membentuk kerajaan yang sudah pasti akan memperoleh majoriti 100 peratus Melayu memerintah.
"Saya telah berjumpa dengan Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat di Kelantan dan berbincang hampir dua jam, pada awalnya beliau tidak bersetuju tetapi akhirnya dia kata idea itu bagus tetapi tidak dapat memberi keputusan kerana ia bergantung kepada Presiden, Datuk Seri Abdul Hadi Awang.
"Saya maklumkan bahawa tidak berapa rapat dengan Hadi, jadi jika cadangan itu baik saya minta beliau (Nik Aziz) maklumkan kepada Hadi. Semasa dalam perjalanan balik iaitu berada di Cameron Highlands, Hadi telah hubungi saya dan bersetuju dengan cadangan itu.
"Tetapi Hadi kata dia tidak boleh buat keputusan kerana ia bergantung pada negeri iaitu Pesuruhjaya Pas Negeri (Ahmad). Saya juga telah hubungi Timbalan Mursyidul Am Pas, Datuk Dr. Haron Din dan dia juga bersetuju," katanya.
Jelas Harussani, semasa sampai di Ipoh beliau yang optimis dengan cadangan itu yang turut disokong kepimpinan tertinggi Pas telah menghubungi Ahmad, tetapi malangnya jawapan yang diterima amat mendukacitakan.
Beliau mendakwa, Pas Perak sebenarnya telah diperalatkan oleh DAP bagi memenuhi kepentingan tuntutan politik mereka.
"Contohnya semasa orang Melayu berbaring di atas jalan raya bagi menghalang laluan kereta Sultan Perak pada masa itu, langsung tiada orang DAP turut serta dan apabila saya tanya, mereka (orang Cina) berkata itu kerja Melayu, kami banyak lagi kerja lain nak dibuat," katanya.
Komen PB
Inilah wajah sebenar Islam ala PAS yang lebih rela bersama puak2 kafir harbi menubuhkan kerajaan berbanding dengan parti yang diketuai saudara Islam sendiri . Pemimpin PAS lebih utamakan puak2 kafir daripada mendengar pandangan ulama seperti Mufti Perak supaya PAS dan UMNO bergabung membentuk kerajaan bagi mempertahankan kuasa Islam di bumi Perak .

Anwar Ibrahim Jaguh putar dunia
KUALA LUMPUR 4 Mac - Jika Amerika Syarikat (AS) cukup berbangga dengan gelaran polis dunia, Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim yang mendakwa mendapat martabat tinggi di negara itu selayaknya digelar jaguh 'putar dunia'.
Bekas Setiausaha Sulitnya, Anuar Shaari berkata, Anwar layak diberi gelaran itu kerana berkemampuan tinggi mengelirukan pemimpin dunia, suatu kelebihan yang jarang dimiliki oleh pemimpin lain.
Menurut beliau, Anwar seorang pemimpin yang 'hebat' apabila setiap patah perkataan yang keluar daripada mulutnya pasti akan diterima bulat-bulat oleh pemimpin dunia, seolah-olah dia seorang yang sempurna yang langsung tidak melakukan kesilapan.
"Sebelum ini bekas rakan baiknya, Datuk S. Nallakarupan melabel beliau sebagai jaguh 'putar alam' kerana berjaya mengelirukan masyarakat termasuk bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad.
"Saya rasa wajar gelaran itu dinaikkan lagi sebagai jaguh 'putar dunia' kerana Anwar berjaya mempengaruhi pemimpin dunia untuk mempercayai bahawa beliau pada setiap masa menjadi mangsa dengki pemimpin negara ini," katanya kepada Utusan Malaysia ketika dihubungi di sini hari ini.
Anwar sebelum ini mendakwa telah mendapat sokongan daripada pemimpin antarabangsa berhubung perbicaraan kes liwat yang dihadapinya.
Dakwa Anwar, antara yang memberi sokongan ialah Perdana Menteri Turki, Recep Tayyip Erdogen dan Setiausaha Negara AS, Hillary Clinton.
Tambah Anuar, beliau percaya sokongan yang kononnya diperoleh Anwar daripada pemimpin dunia itu mempunyai motif dan agenda tersirat yang hanya Ketua Pembangkang itu arif mengenainya.

Kisah Kerbau Pendek & geng 6 Jahanam dalam PKR
Ini maklumat terbaru PB terima dari blog JEBAT PENANG yang membongkarkan terperinci siapa disebalik tabir orang dalam PKR yang melakukan konspirasi menjatuhkan Fairus ketika memegang jawatan TKM 1 dan Adun Penanti . Malah Fairus sendiri dalam masa terdekat ini juga akan mendedahkan siapa mereka yang terlibat dalam menjatuhkan beliau .
Selain itu , dalam artikel ini juga membongkarkan peranan Kerbau Pendek yang menjadi duri dalam daging yang sekarang menjadi pegawai kepada TKM 1 sekarang Dr Mansor yang juga Pengerusi PKR PP . Dulu PKR menuduh UMNO mempunyai masalah dalaman yang teruk dalam perebutan jawatan tetapi rupa-rupanya dalam PKR pun ada juga malah 14 kali teruk lagi .
Di dalam gambar adalah Mohd Fitri Bin Ibrahim @ Kerbau Pendek. Kerbau Pendek ini merupakan Setiausaha Akbar kepada YB Mansor Othman, TKM1 P.Pinang. Mungkin ramai yang tidak tahu siapakah dia Kerbau Pendek. Ramai juga tertanya2 kenapa tiba2 kisah Kerbau Pendek pula yang dipaparkan?Sebenarnya Kerbau Pendek ini pernah berkhidmat sebagai salah seorang Pegawai Khas @ PA kepada YB Fairus Khairuddin bekas TKM1. Kerbau Pendek adalah antara salah seorang daripada Geng 6 Jahanam yang menjatuhkan YB Fairus.
Mastermind dalam Geng 6 Jahanam ini ialah Hazerie, Cikgu Zul dan Non Pomen (balaci merangkap orang kepercayaan DSAI). Manakala penasihat utama Geng 6 Jahanam ialah YB Abdul Malik Abdul Kassim @ Malik Itik.
Kerbau Pendek sangat disayangi oleh Cikgu Zul dan Hazerie. Ini kerana semasa Geng 6 Jahanam ini mahu menjatuhkan YB Fairus, Kerbau Pendek yang juga bekas PA Fairus adalah orang yang bertanggungjawab mengeluarkan surat2 penting, fail dan dokumen-dokumen untuk diberikan kepada Geng 6 Jahanam bagi memudahkan tugas mereka menjatuhkan Fairus.
Setiap berbualan dan maklumat penting yang diperbualkan antara Fairus dan pegawai2 beliau akan dikutip oleh Kerbau Pendek dan disalurkan kepada Geng 6 Jahanam.
Inilah modus operandi yang digunakan oleh Geng 6 Jahanam bagi menghancurkan Fairus.
Kerbau Pendek sebenarnya sangat dibenci oleh majoriti staf Ketua Menteri, TKM1 & 2 termasuklah di kalangan pegawai2 kerajaan. Malah di kalangan pemimpin AMK Negeri P.Pinang sendiri pun meluat dengan Kerbau Pendek.
Ini diakui sendiri oleh Sdr. Amir (Ketua AMKPP), Sdr. Rizal Hamid (Ketua Penerangan), Sdr. Din Binjai dan Sdr. Azrizal (Ketua AMK Bayan Baru).
Tetapi bagi Geng 6 Jahanam, Kebau Pendek adalah anak emas mereka. Ini kerana peranan yang dimainkan oleh Kerbau Pendek dalam bersekongkol dengan Geng 6 Jahanam telah berjaya menjatuhkan Fairus Khairuddin. Jasa-jasa Kerbau Pendek membawa keluar dokumen rahsia daripada pejabat TKM1, maklumat2 sulit dan membocorkan beberapa perkara penting lain semestinya tidak akan dilupakan oleh Geng 6 Jahanam. klik di sini selanjutnya
sumber : jebat penang

PAS ugut 7 hari 7 malam solat hajat minta Mohsin Fazli letak jawatan

Ahli parlimen Bagan Serai, Mohsin Fadzli Samsuri diberi tempoh tujuh hari untuk mengosongkan kerusinya ataupun menghadapi tindakan dikenakan solat hajat supaya dihukum oleh Allah.
Ahli Majlis Syura Ulama PAS Ahmad Awang (kiri) berkata pihaknya akan menganjurkan solat hajat selama tujuh hari tujuh malam supaya Mohsin diberikan hukuman setimpal kerana mengkhianati perjuangan.
“Kita beri tempoh tujuh hari supaya beliau letak jawatan. Jika tidak kita akan anjurkan solat hajat tujuh hari tujuh malam supaya Allah menghukumnya kerana khianat pada perjuangan.-portal rasis
Komen PB
'Ahli Parlimen Bagan Serai bakal dikenakan tindakan oleh Allah jika tidak meletak jawatan, berikutan pesuruhjaya PAS mengeluarkan arahan kepada Allah agar menurunkan bala.'
Inilah Islam cara PAS dengan menunjukkan keangkuhan mereka kononnya mereka ini hebat dan mampu melakukan apa saja terhadap orang lain dengan melakukan solat hajat . Perbuatan mereka ini seperti mengugut kepada Ahli Parlimen yang keluar PKR dengan mengunakan hukum Allah jika kemahuan mereka tidak dituruti.Rasanya lebih baik PAS buat solat hajat supaya turun hujan ke pada musim kemarau ni, atau jauhi Malaysia dari gempa bumi demi untuk kemakmuran umat manusia.
PAS jelas menyalahgunakan solat hajat dengan meminta doa memusnahkan saudara Islamnya sendiri .Itulah kerja PAS dari dulu sehingga sekarang hasil ajaran Pok Nik yang juga pernah berdoa pecah perut kepada PM disebabkan isu royalti minyak Kelantan . Ini membuktikan sifat khawarij dalam sanubari setiap ahli PAS memang kuat dan menebal .
Sepatutnya solat hajat ini kita berdoa untuk kebaikan bukannya kejahatan seperti ini . PAS bukan parti Islam , PAS adalah parti politik menggunakan nama Islam untuk politik .

Bila sudah ada kuasa , sanggup merelakan diri diperbodohkan
Apabila timbulnya isu memo kawasan larangan di Pejabat Ketua Menteri yang didedahkan oleh Pemuda UMNO PP , tentu ramai masih lagi ingat seorang perempuan yang menjadi S/U Sulit kepada Khalifah Lim Guan Eng bernama Farida Hani yang muncul di kaca TV bagi menjawab isu kawasan larangan di Tingkat 28 , pejabat Ketua Menteri itu .
Persoalannya mengapa Guan Eng menyuruh S/U Sulit nya bercakap bagi pihak kerajaan negeri ?? Adakah kerajaan negeri meniru seperti Amerika Syarikat yang menggunakan jurucakap White House bagi menjawab segala isu di depan media. Heboh diperkatakan kenapa Guan Eng sendiri tidak menjawap isu ini sebaliknya hanya mengunakan Farida sebagai jurucakap.
Inilah taktik sebenar Guan Eng yang cukup bijak mempergunakan orang lain untuk mengelak dari berdepan isu yang merosakkan imej beliau,justeru beliau mengunakan Farida Hani secara tergesa gesa untuk membuat sidang akhbar,kelihatan Farida Hani agak gementar untuk berhadapan didepan kamera kerana beliau menyedari umum akan tahu siapakan beliau sebenarnya suatu hari nanti.
Farida Hani jelas telah berjaya menjadi orang suruhan Khalifah Lim Guan Eng paling taat malah sanggup melakukan apa saja agar parti tuannya iaitu DAP laknatullah ini tidak diganggu. Untuk mengetahui siapa sebenarnya sejarah Farida Hani ini , baca artikel di bawah ini
Mungkin sesetengah orang tertanya-tanya siapakah dia Farida Hani yang tiba-tiba muncul mempertahankan Guan Eng? Perempuan Melayu yang fasih berbahasa Cina ini sebenarnya adalah bekas Pembantu Khas Dato’ Jahara Hamid, ADUN Teluk Ayer Tawar yang juga merupakan bekas Exco Kerajaan Negeri pulau Pinang semasa pemerintahan BN. Farida Hani juga adalah bekas Setiausaha Kerja Wanita UMNO Pulau Pinang semasa diterajui Dato’ Jahara. Malah suatu ketika dahulu pernah ada ura-ura Farida hani mahu bertanding sebagai Puteri UMNO bahagian Bukit Gelugor. Apapun itu kisah semasa BN berkuasa. Sekarang Farida hani adalah perisai Guan Eng bagi menangkis isu-isu membabitkan agama Islam dan orang Melayu.
Hari ini dengan penampilannya mempertahankan kerajaan kafir DAP dan Guan Eng Laknatullah membuktikan kepada kita betapa berjayanya Guan Eng memperalatkan Farida Hani. Guan Eng mempunyai pilihan lain untuk menyuruh pegawai-pegawai berbangsa Cina lain membuat kenyataan akhbar tetapi sengaja memperalatkan Farida Hani supaya UMNO Pulau Pinang khususnya dan orang Melayu amnya mengetahui bahawa masih ada Melayu yang sanggup tampil ke depan mempertahankannya. Penampilan Farida hani juga adalah satu tamparan buat UMNO kerana Guan Eng telah berjaya memperdayakan bekas orang kuat UMNO.
sumber jebatpenang
Begitulah bijak dan jahatnya Guan Eng yang bersikap chauvinis dan rasis ini menggunakan lain untuk melindungi dirinya yang sebenar. Melayu yang melindungi kezaliman Guan Eng seperti Farida ini adalah Melayu munafik !! Dek kerana sudah mendapat kuasa dan pangkat, sanggup menjadi barua kepada DAP .

PKR dianggap seperti hamba DAP, Melayu dalam PAS di PP apa pulak gelarannya ??

PULAU PINANG 2 Mac - Parti Cinta Malaysia (PCM) menyifatkan tindakan Ahli Parlimen Nibong Tebal, Tan Tee Beng keluar dari Parti Keadilan Rakyat (PKR) sebagai tepat memandangkan parti tersebut selama ini merupakan 'hamba' kepada DAP.
Naib Presiden PCM, Huan Cheng Guan berkata, tiada guna Tee Beng berada di dalam PKR kerana pengorbanan dan khidmat yang dicurahkannya hanya untuk kepentingan DAP.
"Keputusan Tee Beng untuk menarik diri dari PKR adalah tepat.
"Selama ini kita nampak bahawa PKR seperti seorang hamba kepada tuannya, iaitu DAP," katanya kepada Utusan Malaysia di sini.
Beliau mengulas mengenai tindakan Tee Beng keluar PKR berkuat kuasa semalam kerana kecewa dengan kerenah kepimpinan tertinggi parti itu.
Komen PB
Kalau pemimpin Cina juga anak jati PP sendiri seperti Huan Cheng Guan dan Tan Tee Beng ( Ex - Gerakan ) boleh nampak DAP buat PKR seperti seorang hamba kepada tuannya , Melayu dalam PKR dan PAS pulak apa status/ gelarannya ??? Pencacai @ Balaci ???

Jom kira tarikh nikah Anwar dan kelahiran Nurul Izzah ?
Info yang di dapati dari internet menyatakan Anwar dan Azizah berkahwin pada 28 Februari 1980 dan kelahiran Nurul Izzah pula ialah 19 November 1980. Cuba anda kira jika bunting pelamin sekali pun kelahiran anak adalah dalam bulan December minggu pertama...So apa status anak nya? Apakah Nurul bayi pramatang? Jika pramatang adakah dia diletakkan dalam inkubator atau apakah kecacatan yang dapat dilihat secara lahiriah. TM bukan doktor sakit puan. Nak tahu baca laman web MyHEALTH Portal
Nurul Izzah binti Anwar (born November 19, 1980) is a Malaysian politician from Parti Keadilan Rakyat (PKR), and is the current Member of Parliament for Lembah Pantai. She is the daughter of Anwar Ibrahim, a former Malaysian Deputy Prime Minister and the current de facto opposition leader and of the PKR.[1] Her mother, Wan Azizah Wan Ismail, is the President of PKR.
1. Semalam, 28 Feb 2010 genaplah 30 tahun AnWAR membawa Azizah kahwin lari. AnWAR membawa lari Azizah setelah bapa Azizah Datuk Dr. Wan Ismail tidak bersetuju sama sekali hasrat AnWAR mahu menyunting anakandanya untuk dijadikan isteri. Bukan setakat tidak setuju, malah Datuk Wan Ismail teramat marah hingga mahu menembak AnWAR!
2. Itu cerita lama, namun sejarah tidak dapat dipadamkan. AnWAR sendiri hingga kini cuba menyembunyikan tarikh beliau berkahwin lari. Anak-anak mereka hanya tahu tarikh tetapi AnWAR tidak pernah menceritakan kepada mereka bagaimana cara beliau mendapatkan Azizah. Ada yang cuba bertanya, namun dimarahi AnWAR agar tidak bertanya lagi.
3. Ketua rombongan meminang AnWAR ketika tahun 1980 ialah Ustaz Ahmad Awang (bekas Pesuruhjaya PAS Perak). Lurusnya Ahmad Awang hingga kini dipermainkan AnWAR. Kejap marah, kejap sayang. Bukannya beliau tak tau perangai AnWAR yang kaki 'putar'. Banyak kali dari zaman ABIM, Persatuan Ulama', kini dalam PAS, Usataz Ahmad Awang kena 'jual' aje dengan AnWAR.
4. Azizah pula, 'lakonannya' makin tak menjadi! Sepanjang 30 tahun berkahwin, bukan sedikit hatinya diguris AnWAR. Semasa zaman ABIM, AnWAR lebih pentingkan kawan-kawannya. Setelah itu, AnWAR lebih mengutamakan Sukma, Azmin dan Shamsidar. Azizah sering ditengking dan dibodohkan di hadapan keluarga dan rakan-rakan.
5. Kini Azizah diheret ke mahkamah. Tiba-tiba menjadi saksi alibi kepada kes liwat AnWAR. Saya pernah menulis, ini bakal memecahkan tembelang Azizah. Banyak yang bertanya, apakah Azizah tidak mengetahui perangai AnWAR selama ini? Rata-rata menjawab sukar untuk dinyatakan apakah Azizah tahu atau tidak!
6. Namun dalam kes ini, jika Azizah gagal membuktikan alibi beliau, maka pecahlah tembelang Azizah beliau berbohong. Apabila berbohong maknanya beliau tahu perkara sebenar. Apabila tahu perkara sebenar, kenapa beliau berbohong? Apakah tangannya yang sentiasa memegang tasbih dan menggenggam tangan AnWAR di mahkamah hanya lakonan?
Saya syorkan kepada penyokong PKR jika mereka membaca artikel ini, sila cetak dan tanyakan sendiri kepada Azizah! Soalan wajib tanya, apakah perasaannya yang jujur selama 30 tahun bersuamikan AnWAR.........X-PKR
sumber oleh TAIPINGMALI (TM)

MP PKR Bagan Serai umum keluar parti !! Apa lagi alasan buluh tua PKR ?

Hari ini MP PKR Bagan Serai mengumumkan keluar parti hari ini menjadi wakil rakyat BEBAS. Beliau keluar parti kerana kecewa pakatan pembangkang mengkritik institusi raja dan kehakiman dan tidak puas hati sikap PKR menyokong penggunaan kalimah Allah oleh bukan Islam.
Nampaknya lagi meroyan la Brader Anwar dan Lim Man Chor . haha Mereka sekarang seperti kera kena belacan kerana tengah pening untuk mengawal MP - MP mereka daripada keluar parti .
Seorang lagi pemimpin PKR seperti orang gila talak apabila kata-katak ini semua melompat meninggalkan tempat mereka ialah Syed Husin Ali . Syed Husin dianggap kebudak-budakan dan buluh tua saja oleh Salehuddin Hashim kerana menuduhnya mahukan kedudukan dalam syarikat GLC negeri Selangor .klik di sini 
Syed husin la orang kanan Anwar yang paling kuat menabur fitnah dan menyerang peribadi pemimpin yang keluar daripada PKR.Pelbagai alasan akan diberikan kononnya MP yang keluar tidak menjalankan tugas,prestasi buruk atau pun kecewa kerana tuntutan tidak dipenuhi.
Tetapi rakyat tidak bodoh dan boleh menilai sendiri mengapa MP-MP ini keluar dari PKR. Mereka ini sebelum keluar adalah orang yang lantang mengkritik kepimpinan PKR yang tidak mempejuangkan nasib rakyat dan hanya mementingkan Sang peliwat tegar Anwar saja setiap masa. Rakyat harus bijak menilai apabila terdapat ramai pemimpin di situ keluar dari partinya , ada la yang betul berlaku .

Fairus beri amaran jangan jolok sarang tebuan , rahsia kerajaan negeri dalam poket saya

PKR sudah dijangka memulakan character assasination terhadap Fairus Khairuddin, bekas TKM Pulau Pinang. Modus operandi mereka sama juga seperti mereka buat kepada Ezam dan rakan2 yang lain iaitu menfitnah dan mereka-rekakan cerita supaya Fairus Khairuddin dilihat seperti orang jahat dan salah . Mereka juga cuba mencipta elemen merajuk sebagai sebab utama Fairus keluar dari parti PKR.
PKR menuduh bahawa Fairus meminta agar dilangsaikan 2 kereta mewah beliau dan beliau menuntut agar dibayar RM15,000 sebulan. Tetapi semalam di dalam sidang media selepas menerima sijil ahli UMNO secara rasmi di UMNO Bahagian Gombak , beliau memberi amaran jangan jolok sarang tebuan kepada pencacai2 PKR terutamanya buluh tua Syed Husin Ali
"Jangan jolok sarang tebuan, semakin saya ditekan saya akan bangkit sebagai juara," katanya.
“Selama setahun saya berdiam diri, tetapi ada juga yag sengaja mencari pasal dengan saya. Jangan sampai saya dedahkan semuanya sebabkan rahsia Kerajaan Negeri Pulau Pinang dalam poket saya," tambahnya.
Selain itu , PB juga telah mendapatkan komen (sms) daripada Fairus Khairuddin mengenai tuduhan tersebut daripada artikel rakan blogger Minda Intelek Melayu
Fairus : Perkara ini adalah perkara yang diputarbelitkan oleh Dr Syed Hussin. Ianya pembohongan yang nyata untuk mencemar nama baik saya hanya semata-mata kerana saya memilih melalui solat sunat istikharah saya menyertai UMNO. Mereka yang sebenarnya menganiayai saya. Ianya adalah taktik politik murahan yang begitu sekali kebudak-budakkan (it's a childish politicking).
Apabila ditanya mengenai kereta dan 'tuntutan RM15,000' seperti yang dituduh, Fairus menjawab :-
Fairus : Tak benar. Ianya hanya diputarbelitkan mereka. Anwar Ibrahim yang menjanjikan untuk menjaga kebajikan saya setelah pergorbanan besar saya lakukan kepada mereka. Tapi malangnya kini semuanya diputarbelitkan.
Berkenaan kereta, ianya tidaklah seperti yang digambarkan. Kedua-dua kereta adalah kereta second hand yang dibeli mengikut semua lunas-lunas perundangan yang betul dengan duit saya sendiri. Ianya masih dalam installment pun bukannya dibeli cash atau yang sewaktu dengannya itu.
Fitnah semata semua itu. Berniat jahat.
Salah satu kereta itu adalah kereta lama tahun 1997 dan yang lagi satu adalah kereta tahun 2004. Bukannya kereta baru. Tidak timbul persoalan ini. Mereka hanya cuba putar belit segala kebenaran.
Saya tidak gentar sedikit pun. La ta khaf wa la tahzan, innallaha ma'ana (jangan tajut dan gentar, Allah akan bersama dengan kita)
Inilah jawapan yang diterima daripada Fairus Khairuddin. Semoga kita dapat gambaran yang lebih jelas dan sebenar daripada kedua-dua pihak.

Pentas Pemuda Tolak Pembohongan Gegarkan Kg Guar Jering !!
isu lompat parti,isu-isu semasa di PP dan membalas balik serangan dalam
ceramah pakatan tolak fitnah
perjuangan UMNO tidak salah di sisi Islam seperti didakwa PAS
Siri Ceramah Pentas Pemuda semalam di Kg Guar Jering telah menggegarkan salah satu kubu kuat Pakatan di Prmtg Pauh . Walaupun baru Sabtu lepas saja kg Guar Jering diadakan ceramah tolak fitnah , tetapi kehadiran ramai penduduk sekitar Penanti ke Pentas Pemuda Tolak Pembohongan ini menandakan kesedaran dikalangan orang Melayu sudah semakin meningkat.
Berbeza dengan ceramah tolak fitnah Anwar yang begitu hebat promosinya dan poster dihadiri ribuan puak kopiah putih ini bukannya dari penduduk kampung itupun tetapi orang luar . PB sempat bersembang dengan orang kuat UMNO Bahagian Prmtg pauh mengenai ceramah ini, beliau menyatakan akan diadakan lagi siri ceramah2 di Prmtg Pauh bagi menyedarkan semua orang-orang Melayu di PP daripada terus ditipu oleh PKR dan Guan Eng .
Selain itu , menurut info yang PB terima, ceramah akan datang dalam masa terdekat ini akan berlangsung di Kepala Batas pulak . PB ucapkan syabas kepada UMNO Pulau Pinang dan teruskan menyerang pakatan haram ini . Siri roadshow ceramah harus diadakan lebih kerap di kawasan2 majoriti Melayu agar mereka ini semua sedaq akan penindasan Guan Eng . Kita pastikan juga geng-geng munafik Melayu dalam PKR dan PAS ini ditumbangkan !!
Melayu PP harus bangkit , jangan biarkan lagi fikiran anda diracuni fitnah-fitnah dan pembohongan pakatan haram ini .. Sudah terlampau banyak pembohongan dan janji-janji oleh mereka dan hari ini kita orang Melayu harus bangun dan bangkit !!

PKR sebenarnya yang kartun di PP

Apabila PB membaca di Malaysiakini bertajuk " Masuk UMNO Cerita Kartun " , satu pembohongan besar oleh pencacai Dr Mansor iaitu Pegawai Khasnya Zainal Abidin Saat ( dikenali Non ) kepada rakyat Malaysia khususnya berkaitan 77 orang ahli PKR dan PAS di Kampung Guar Jering yang keluar parti dengan menyertai UMNO pada minggu lepas .
Mansor sekarang ini memang panas pungkok la kerana ramai ahli PKR ini keluar di kawasannya DUN nya hinggakan terpaksa menggunakan Malaysiakini untuk berbohong cerita sebenar 77 orang ini keluar PKR . PB memang tahu sangat taktik PKR ini apabila ramai ahli mereka keluar dari partinya pasti akan dituduhnya menerima sogokan duit , ugutan dan sebagainya .
klik di sini untuk membaca bagaimana bekas-bekas ahli PKR dan PAS di Kg Guar Jering ini diugut sehingga terpaksa membuat laporan polis sebelum mereka menyerahkan borang masuk UMNO secara rasmi kepada Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi di program Majlis Pemimpin bersama rakyat lepas .
Mengenai pembohongan Pegawai Khas Mansor Ohtman bernama Zainal Abidin ( Non ) ini, PB ingin memulakan pendedahan siapa kartun ini sebenarnya yang mengaku anak jati kampung itu . Beliau dahulunya adalah seorang mekanik cabuk sahaja tetapi apabila masuk PKR kini sudah bergelar Pegawai Khas !!
Sejak menjadi pegawai khas ini , kampungnya sendiri langsung tidak dipedulikan dan dibela malah penduduk kampung di situ sendiri juga menganggapnya sudah lupa daratan bila sudah menjadi orang besar sekarang .
Kenyataan dalam Malaysiakini menyatakan kononnya beliau lah orang yang banyak membantu meluluskan bantuan oleh penduduk kampung di situ adalah satu pembohongan !! Sila nyatakan bantuan apa yang PKR telah bantu penduduk kampung Guar Jering ??
Menurut info daripada penduduk kampung situ , padang bola di situ tidakpun terjaga inikan pulak nak beri bantuan kepada penduduk miskin . Padang bola di situ minggu lepas sahaja rumputnya dipotong itupun kerana nak sambut Anwar Al Juburi berceramah tolak fitnah . Kalau tidak ada ceramah , haram rumput di padang itu akan dipotong .
Selain itu , jika Zainal Abidin cakap banyak bantuan diluluskan olehnya untuk penduduk kampung Guar Jering , sudah tentu anak-anak yatim di kampung itu terbela . Nasib baik lah ada UMNO Cawangan Kg Guar Jering yang mengambil inisiatif sendiri membuat tabung pendidikan untuk pelajar anak-anak yatim dan telah menyampaikan sumbangan pada 20 Jan 2010 lepas yang dihadiri Penyelaras Kadun Penanti Hj Rahim Man. klik sini
Jelas terbukti , ramai ahli PKR keluar parti di Kampung Guar Jering adalah kerana Mansor Othman tidak buat kerja dan tidak mampu menyelesaikan masalah rakyat. Jadi , tak payah anda menyuruh pencacai yang juga penduduk di situ membuat pembohongan kepada rakyat Malaysia iaitu mereka ini bukan ahli PKR pun dan menuduh yang keluar ini menerima duit sogokan dari UMNO .
Kalau Mansor tuduh mereka ini bukan ahli PKR dan hanya 2 orang sahaja, harus diingat Kg Guar Jering adalah kubu kuat PAS dan PKR di situ . Mana mungkin mereka ini adalah orang UMNO dan kenyataan pencacai Mansor itu hanyalah pembohongan untuk menutup kesilapan mereka. Mungkin betul kalau dia cakap hanya 2 orang sahaja yang ada dalam rekod ahli mereka tetapi harus dingatkan yang 75 orang lagi itu lah penyokong-penyokong kuat PKR yang siang dan malam gantung poster dan bendera ketika Mansor bertanding dulu di PRK Penanti .

Untuk pengetahuan Mansor dan pencacai2 PKR di Permatang Pauh, PB ingin ingatkan gelombang kedua Penang Bangkit selepas Kg Guar Jering akan berlaku lagi di Prmtg Pauh !! Ada lagi 3 kubu kuat Pakatan Rakyat bakat ditalqinkan oleh ahli-ahli PKR sendiri yang kecewa dengan Anwar Ibrahim dan PKR . Jadi, tak payah la Mansor dok sibuk pikiaq sapa lagi dalam 10 MP PKR yang akan keluar parti itu .
Nantikan lagi pendedahan-pendedahan oleh PB di kubu kuat Anwat Al Juburi ....
Penang akan terus Bangkit !!!
Komen sms daripada Ketua Pemuda UMNO Permatang Pauh , Sdr Zaidi Mohd Said
" Saya cabar Mansor untuk buktikan setiap sen yang kita bayar kepada individu yang menyertai UMNO di Kg Guar Jering . Yang pasti selama ini usaha memujuk mereka pun tidak pernah kita gerakan apatah lagi untuk membayar mereka. Mansor harus sedar penduduk Guar Jering hari ini marah dengan keegoaan Mansor dan keengganan beliau mendengar masalah rakyat . Beliau juga gagal menyelesaikan masalah rakyat dan tidak menunaikan janji beliau semasa berkempen dulu "
Link
Penang bangkit !! Hardcore PAS sertai UMNO , satu tamparan hebat untuk Mansor
Bulan Gerhana di N12 Penanti

Brader Anwar suka negara lingkup dan ekonomi mampus
Anwar Ibrahim menyatakan bahawa "saat apabila ekonomi negara yang kini retak akan terbelah dan berkecai sebenarnya sudah hampir tiba," pada 26 Februari 2010 dalam Malaysiakini. Kenyataan yang paling tidak bertanggungjawab dan patriotik daripada seorang yang bergelar penasihat ekonomi negeri Selangor. Kenyataan sebegini menjejaskan imej Malaysia di kalangan pelabur asing. Kalau mereka tidak masuk ke Selangor dan Pulau Pinang, ianya adalah kerana kenyataan Anwar Ibrahim ini.
"Apa yang tidak diuar-uarkan oleh Perdana Menteri di sebalik anggaran pertumbuhan 5 peratus itu adalah hakikat bahawa pada kadar tersebut, Malaysia ditinggalkan jauh oleh negara-negara seperti Korea Selatan, Singapura, Taiwan, Indonesia, Thailand, Filipina, malahan juga Vietnam dalam tahun 2010 kelak," kata Anwar Ibrahim. Bukan sahaja tidak patriotik tetapi Anwar berbohong dengan mengatakan Malaysia ketinggalan teruk. Menurut Trading Economics, Global Economic Research, ekonomi Malaysia diunjurkan pada kadar yang lebih baik berbanding Indonesia dan Singapora. Malah pencapaian 4.5% adalah melebihi jangkaan biasa.Mengapa Anwar Ibrahim tidak bersetuju dengan ransangan ekonomi sedangkan ianya mendatangkan kesan positif kepada ekonomi negara? Anwar yang sebelum ini berangan angan menjadi perdana menteri dengan slogan "Dari Permatang Pauh ke Putrajaya" kini mungkin sudah yakin dengan slogan baru "Dari Permatang Pauh ke Penjara". Sebab itulah apa sahaja yang baik untuk kepentingan negara dinafikan oleh Anwar. Ekonomi Malaysia tidak berkecai, yang berkecai adalah "harapan baru" yang dibawakan Anwar Ibrahim.
nurkilan Angin Perubahan
Anwar sebenarnya terkejut dengan perkembangan ekonomi Malaysia semakin pulih di bawah pentadbiran Najib . Perkembangan ini tidak baik untuk golongan peniaga seperti bangsa Cina jika ekonomi Malaysia semakin pulih dan baik . Jadi, dia buat cerita bohong ekonomi Malaysia sudah teruk dan ini memberi kesan kepada kemasukan pelaburan ke negara kita.
Itu lah sebenarnya orang label Anwar Ibrahim Pengkhianat !!!

Fairus bukannya yang terakhir akan keluar PKR , ramai lagi ...
sumber : mykmu.net

PKR menuju kehancuran , Kerajaan BN menuju majoriti 2/3
Tarikh 1 Mac 2010 merupakan tarikh permulaan untuk MP-MP dalam PKR yang bakal mengikut jejak Datuk Zahrain Mohd Hashim keluar dari PKR menjadi MP Bebas .
Dulu PB pernah dimaklumkan bahawa akan ramai MP -MP dari PKR bakal keluar dari parti PKR disebabkan mereka sudah sangsi dan musykil dengan perilaku Anwar yang sebenar selepas Saiful membongkarkannya di mahkamah ketika perbicaraan kes liwat.
Hari ini MP Nibong Tebal Tan Tee Beng yang berperang dengan Guan Eng sebelum ini telah mengumumkan keluar daripada parti PKR serta merta menjadi MP BEBAS di Dewan Rakyat.
Desas desus juga menyatakan kerajaan BN kini sedang menuju kepada kerajaan yang akan memerintah negara dengan majoriti 2/3 semula. Datuk Salehuddin Hashim , bekas S/U PKR dan ahli PKR sendiri meramalkan 10 MP PKR akan keluar parti . klik di sini , baca juga di sini dan sini
Biar kan lah apa yang mereka nak cakap pun musim katak lompat ke , tetapi sebenarnya mereka harus tanya balik kepada diri mengapa MP - MP dalam PKR ini keluar dari parti .
nantikan lagi pemimpin2 PKR yang bakal keluar daripada parti kencing rakyat ini .

Guan Eng paling takut bila Fairus sertai UMNO
Hari ini PKR menerima satu lagi tamparan apabila bekas Timbalan Ketua Menteri 1 Pulau Pinang, Mohammad Fairus Khairuddin mengumumkan keluar parti itu dan menyertai UMNO.Beliau membuat pengumuman itu sewaktu berucap di hadapan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak pada majlis perjumpaan kepimpinan tertinggi Pertubuhan Silat Seni Gayong Malaysia (PSSGM) di sini malam ini.
Menurut Mohammad Fairus, keputusan itu dibuat kerana beliau sudah hilang kepercayaan terhadap PKR dan perasaan itu semakin memuncak berikutan isu penggunaan kalimah Allah oleh orang bukan Islam dan perkembangan muktahir isu-isu berkaitan nasib Melayu Islam di PP .
Katanya, sebelum membuat pengumuman pada malam ini, beliau telah melakukan solat sunat istikharah selama tiga bulan bagi mencari kepastian.Menurutnya, ini kerana melalui proses itu beliau telah berjaya mendapat petunjuk jelas mengenai keperluannya meninggalkan PKR.
"Dengan lafaz 'bismillahirrahmanirrahim,' saya dengan ini atas dasar mempertahankan prinsip memperjuangkan agama, bangsa, tanah air serta kepentingan rakyat Malaysia, saya mengumumkan penyertaan dalam UMNO dan Barisan Nasional (BN).
"Dengan sendirinya (saya) keluar PKR atas dasar hilang kepercayaan terhadap parti tersebut. Insya-Allah saya berdoa agar diberi kekuatan serta bimbingan dalam urusan perjuangan menggunakan wadah baru ini," katanya.
PB masih lagi ingat ketika Fairus dalam PKR , banyak tuduhan fitnah jahat oleh pemimpin2 dalam PKR dan DAP untuk menjatuhkan beliau yang ketika itu menjawat jawatan TKM 1 PP hinggakan dituduhnya rasuah . Malah ketika itu orang dalam PKR sendiri yang mahu menjatuhkan karier politik juga telah membuat blog Anti Fairus Khairuddin iaitu Alahai... Fairus
Tetapi bermulanya malam ini , blog ini telah diaktifkan semula oleh musuh2 lamanya untuk melakukan pembunuhan karakter pulak kepadanya yang baru keluar dari PKR dengan menyertai UMNO . Dengan menggunakan slogan penipu iaitu " Berkatalah benar walaupun pahit " ini akan menyerang semula beliau kerana menyertai UMNO.
Sebenarnya kemasukan Fairus ke dalam UMNO merupakan berita buruk buat Pakatan harami di PP terutamanya DAP dan PKR . Khalifah LGE pastinya tidak senang duduk apabila mendengar berita ini kerana banyak perkara yang rakyat PP terutamanya orang Melayu tidak tahu tetapi Fairus selaku bekas TKM 1 PP ini tahu apa yang berlaku !!!
Kita nantikan lagi pendedahan2 panas oleh anak muda Prmtg Pauh mengapa beliau keluar PKR dan juga kenapa beliau meletakkan jawatan sebagai Adun Penanti . Kini , sudah tiba masanya beliau memberikan penjelasan yang sebenar @ terdapat konspirasi dari DAP dan PKR . Lim Guan Eng terutamanya adalah dalang utama dalam menjatuhkan karier politik beliau hingga menyebabkan beliau dituduh rasuah dan terpaksa meletakkan jawatan sebagai TKM 1 dan Adun Penanti . Berita kemasukan beliau ke dalam UMNO ini adalah satu sejarah kerana ia serentak juga dengan kawan-kawanya seramai 77 orang dari AMK Kg Guar Jering di Dun Penanti yan juga telah memasuk UMNO .
Kita lihat sejauh mana hebat blog pencacai2 PKR ini akan terus menyerang Fairus demi pertahankan Khalifah Agung mereka iaitu LGE atau tidak . Akhir sekali , PB ingin flash back balik 2 perbezaan antara TKM 1 Fairus dengan TKM 1 sekarang ...
1) Semasa Fairus menjadi TKM 1 PP , kita jarang dengar gerai-gerai Melayu dirobohkan oleh kerajaan negeri berbanding TKM boneka sekarang iaitu Dr Mansor .
2) Isu perarakan ketika Maulidul Rasul diteruskan seperti biasa bila Fairus menjadi TKM 1 dan juga memegang potfolio Agama Islam negeri . Tetapi tahun 2010 . pekeliling pertama daripada kerajaan negeri iaitu perarakan Maulidul Rasul dibatalkan tetapi akhirnya diteruskan juga bila mendapat kecaman pelbagai pihak .
Komen Datuk Seri Najib Razak
Beliau yakin penyertaan Mohammad Fairus ke dalam UMNO akan membolehkannya memberi sumbangan besar kepada perjuangan parti bagi membela bangsa dan agama.
"Saya atas nama Presiden UMNO menyatakan kami terima anak muda ini dengan senang hati kerana saya tahu saudara Mohammad Fairus ambil keputusan ini atas dasar prinsip dan bukannya bagi mendapatkan jawatan dan ganjaran," katanya.
Menurut Najib, beliau telah meneliti ucapan Mohammad Fairus pada malam itu dan mendapati ia sangat bernas, mantap dan bersemangat.
"Saya amati ucapannya dan saya dapati dia sudah hilang kepercayaan terhadap kepimpinan PKR yang didapatinya tidak lagi mempertahankan soal-soal prinsip yang dipegang olehnya.
"Ini melibatkan soal martabat dan maruah bangsa serta agama Islam. Oleh itu, anak muda ini pada hari ini, saya isytiharkan bahawa dia kini sama-sama berada dalam kalangan parti UMNO," katanya.
Blogger Penang
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Memang Melayu hilang di S’gor Times1 day ago
-
-
-
-
-
-
Sebuah Dokumentari Hebat!!4 days ago
-
-
-
Kepincangan Pakatan4 weeks ago
-
-
-
-
-
Salam Maal Hijrah 1433H2 months ago
-
-
Pejuang Maya
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Syurga Dadah Di Selangor???1 hour ago
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Tiada Logo 1Malaysia, Tiada Subsidi?9 hours ago
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
IMF on Malaysia1 day ago
-
-
-
-
-
-
-
PAS Kedah bunuh parasit3 days ago
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Azwan Ali - Ummi Hafilda Ali sudah berdamai3 weeks ago
-
-
-
-
RM19K sebulan.....2 months ago
-
-
-
-
-
-
Pejuang yang salah dan kalah4 months ago
-
-
-
KEMBALI : REVO MOHON MAAF PADA SEMUA !!7 months ago
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Blog Pilihan GPB
-
-
-
-
TIME-4-ABAI1 day ago
-
BAJET PERTAHANAN 20121 day ago
-
-
-
-
Politik warna angpau yang menjijikkan3 days ago
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
BRC Conference 2012 Brunei2 months ago
-
-
-
-
-
-
IDEOLOGY1 year ago
-
Alter Terahsia Bangsa Melayu
- Alter Terahsia Bangsa Melau XIII
- Alter Terahsia Bangsa Melayu III
- Alter Terahsia Bangsa Melayu IV
- Alter Terahsia Bangsa Melayu IX
- Alter Terahsia Bangsa Melayu V
- Alter Terahsia Bangsa Melayu VI
- Alter Terahsia Bangsa Melayu VII
- Alter Terahsia Bangsa Melayu VIII
- Alter Terahsia Bangsa Melayu X
- Alter Terahsia Bangsa Melayu XI
- Alter Terahsia Bangsa Melayu XII
- Alter Terahsia Bangsa Melayu XX
- Dilema Melayu dan Siam
- Misteri Antara bangsa & Bahasa
- Piramid berasal dari Nusantara
- Sejata-senjata kerajaan Melayu disembunyikan
- Teknologi Kapal Melayu merempuh badai
Laman Ilmu
- Dilema Dunia Islam
- Arkib perbicaraan Anwar Ibrahim
- Aqidatul Tanzilah
- Bacaan Ayat Al Quran
- Jabatan Wakaf,zakat dan haji JPM
- Khairaummah
- Blog Layar Bahtera
- English Club.com
- Pernah terfikir untuk berubah?
- Rahsia lelaki Melayu
- Loco driver
- Goenawan Mohamad
- wikipedia melayu
- Dunia Penyair Melayu
- Puisi Melayu
- Melayu World














