
Kerajaan DAP Pulau Pinang hari ini mengakui mengeluarkan sepucuk surat kepada semua ketua jabatan kerajaan negeri yang menyenaraikan kontraktor yang ada hubung kait dengan UMNO.
Pengerusi Jawatankuasa Hal Ehwal Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna dan Hal Ehwal Agama Islam Abdul Malik Abul Kassim memberitahu persidangan Dewan Undangan Negeri bahawa kerajaan negeri telah menerima pelbagai aduan daripada kontraktor-kontraktor terutamanya kelas F bahawa masih ada kontraktor yang mendapat layanan berbeza disebabkan kaitan mereka dengan UMNO.
“Senarai kontraktor yang terkandung dalam surat itu bukan bermakna untuk menyenarai hitam mereka yang ada hubungan dengan UMNO tetapi adalah untuk pengetahuan semua jabatan dan agensi kerajaan negeri,” katanya.
Ketika menggulung perbahasan Rang Undang-undang Perbekalan dan Usul Anggaran Pembangunan 2011, Abdul Malik berkata kerajaan negeri sentiasa berusaha untuk menambah baik dan membangunkan kontraktor kelas F, antaranya dengan menubuhkan
Majlis Perundingan Kontraktor Kelas F untuk menyelesai masalah kontraktor berkenaan.
Terdahulu Shahbudin Yahaya (BN-Permatang Berangan) meminta penjelasan kenapa kontraktor-kontraktor lain di Pulau Pinang tidak disenaraikan dan hanya kontraktor yang ada hubung kait dengan UMNO Pulau Pinang disenarai.
“Saya berpendapat itu adalah sepucuk surat yang berniat prejudis dan jahat untuk mempergaruhi mana-mana pihak supaya tidak memberikan kontrak projek kepada kontraktor berkenaan,” katanya.
Abdul Malik menjawab: ” Itu adalah aduan yang dibuat oleh kontraktor-kontraktor Kelas F dan pihak kerajaan hanya menyenaraikan kontraktor berkenaan dalam kepilan surat tersebut.”
Datuk Jasmin Mohamed (BN-Sungai Dua) bingkas bangun dan menyoal sama ada betul apa yang dikatakan dalam surat tersebut bahawa masih terdapat ketua-ketua jabatan yang juga kroni UMNO.
Abdul Malik berkata bahawa walaupun kerajaan mengamalkan sistem tender terbuka, tetapi jabatan dan agensi kerajaan negeri yang merupakan kroni-kroni UMNO, masih mendapat projek lagi.
Apabila Shahbudin bertanya kenapa kontraktor-kontraktor lain termasuk yang bukan Bumiputera dan kontraktor daripada parti politik selain UMNO, tidak disenaraikan dalam surat itu, Abdul Malik tidak menjawab dan meneruskan dengan penggulungannya.
Malik Kassim terpaksa berbelit pertahankan Guan Eng
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.
Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
Blogger Penang
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Agenda media Cina memastikan MCA akan KO9 hours ago
-
-
DAP berani ketika Melayu berpecah belah!13 hours ago
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Salam Maal Hijrah 1433H6 months ago
-
-
Blog Pilihan GPB
-
-
-
PERKASA: Tarik balik gelaran Nizar4 hours ago
-
-
UFB Vs Avril Lavigne Dam* Dam*4 hours ago
-
-
Hina Sultan: Nizar Disiasat Polis5 hours ago
-
Azmin Dihambat Dosa Derhaka Ibu Kandung..5 hours ago
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Lebuhraya Rakyat: Husam Hilang Akal2 days ago
-
Untungnya bila Umno dan Pas bertemu2 days ago
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
SAMAN KARPAL!2 months ago
-
-
-
-
-
TANDA-TANDA KEDATANGAN IMAM MAHADI4 months ago
-
-
-
BRC Conference 2012 Brunei6 months ago
-
-
-
IDEOLOGY2 years ago
-
Alter Terahsia Bangsa Melayu
- Alter Terahsia Bangsa Melau XIII
- Alter Terahsia Bangsa Melayu III
- Alter Terahsia Bangsa Melayu IV
- Alter Terahsia Bangsa Melayu IX
- Alter Terahsia Bangsa Melayu V
- Alter Terahsia Bangsa Melayu VI
- Alter Terahsia Bangsa Melayu VII
- Alter Terahsia Bangsa Melayu VIII
- Alter Terahsia Bangsa Melayu X
- Alter Terahsia Bangsa Melayu XI
- Alter Terahsia Bangsa Melayu XII
- Alter Terahsia Bangsa Melayu XX
- Dilema Melayu dan Siam
- Misteri Antara bangsa & Bahasa
- Piramid berasal dari Nusantara
- Sejata-senjata kerajaan Melayu disembunyikan
- Teknologi Kapal Melayu merempuh badai
Laman Ilmu
- Dilema Dunia Islam
- Arkib perbicaraan Anwar Ibrahim
- Aqidatul Tanzilah
- Bacaan Ayat Al Quran
- Jabatan Wakaf,zakat dan haji JPM
- Khairaummah
- Blog Layar Bahtera
- English Club.com
- Pernah terfikir untuk berubah?
- Rahsia lelaki Melayu
- Loco driver
- Goenawan Mohamad
- wikipedia melayu
- Dunia Penyair Melayu
- Puisi Melayu
- Melayu World












Kata Lim Guan Eng. "Eh lu babi saya punya pembantu. Lu bawak kelete jangan lalu jalan aaa. Lu mesti keluar jalan. LOngkang ka , semak ka semua lu hantam. Apa orang kata lu jangan peduli. TAu ka lu celaka punya melayu!".
Baik boss.. asal gaji cukup. Mesti saya hantam luar jalan punya... kalau orang tanya saya cakap ini mau test keleta biasa untuk jadi 4 wheel drive. Siapa tau boleh jadi. Lagi jimat oooo