
GEORGETOWN – Langkah terakhir yang mungkin diambil Kerajaan Negeri dan juga Perbadanan Pembangunan Pulau Pinang (PDC) ialah tindakan penguatkuasaan terhadap peniaga Komtar Aras 3 yang masih berdegil.
Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Komtar, Ng Wei Aik berkata, pihaknya bersama dengan PDC sudah memberikan kerja penangguhan selama empat bulan ke atas peniaga bagi meminta mereka berpindah.
Menurutnya, projek naik taraf Konkos Aras 3 Komtar sudah dirancang sejak Julai 2010 namun sering kali ditangguhkan. “Masa sudah cukup bagi peniaga dan mereka perlu mengambil tindakan dengan keluar dari tempat berkenaan.
“Peruntukan bagi menaik taraf konkos ialah terserah kepada PDC bukannya Kerajaan Negeri,” katanya. klik di sini selanjutnya
Komen PB
Apa punya mangkaq Adun Komtar Ng Wei Aik yang terus besar kepala dan berdegil mahu mengenakan tindakan penguatkuasaan terhadap peniaga di Aras 3 Komtar . Nama saja Adun di Komtar , tapi macam haram dan menindas rakyat iaitu golongan peniaga . Masalah ini pun tak boleh settle ka dengan peniaga .
Di Ropewalk Taman Selat , semasa kerajaan Pusat membuat pengubahsuaian di situ , tiada rungutan dan bantahan pun dari peniaga. Bodoh punya DAP !! Ini lah padahnya pilih lagi kerajaan diktator !!
Cakap kerajaan berjiwa rakyat tetapi nampaknya sudah bertukar kepada kerajaan cakap tak serupa bikin .
Kerajaan diktator akan halau peniaga Komtar jika terus berdegil
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.
Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
Blogger Penang
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Agenda media Cina memastikan MCA akan KO9 hours ago
-
-
DAP berani ketika Melayu berpecah belah!13 hours ago
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Salam Maal Hijrah 1433H6 months ago
-
-
Blog Pilihan GPB
-
-
-
PERKASA: Tarik balik gelaran Nizar4 hours ago
-
-
UFB Vs Avril Lavigne Dam* Dam*4 hours ago
-
-
Hina Sultan: Nizar Disiasat Polis5 hours ago
-
Azmin Dihambat Dosa Derhaka Ibu Kandung..5 hours ago
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Lebuhraya Rakyat: Husam Hilang Akal2 days ago
-
Untungnya bila Umno dan Pas bertemu2 days ago
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
SAMAN KARPAL!2 months ago
-
-
-
-
-
TANDA-TANDA KEDATANGAN IMAM MAHADI4 months ago
-
-
-
BRC Conference 2012 Brunei6 months ago
-
-
-
IDEOLOGY2 years ago
-
Alter Terahsia Bangsa Melayu
- Alter Terahsia Bangsa Melau XIII
- Alter Terahsia Bangsa Melayu III
- Alter Terahsia Bangsa Melayu IV
- Alter Terahsia Bangsa Melayu IX
- Alter Terahsia Bangsa Melayu V
- Alter Terahsia Bangsa Melayu VI
- Alter Terahsia Bangsa Melayu VII
- Alter Terahsia Bangsa Melayu VIII
- Alter Terahsia Bangsa Melayu X
- Alter Terahsia Bangsa Melayu XI
- Alter Terahsia Bangsa Melayu XII
- Alter Terahsia Bangsa Melayu XX
- Dilema Melayu dan Siam
- Misteri Antara bangsa & Bahasa
- Piramid berasal dari Nusantara
- Sejata-senjata kerajaan Melayu disembunyikan
- Teknologi Kapal Melayu merempuh badai
Laman Ilmu
- Dilema Dunia Islam
- Arkib perbicaraan Anwar Ibrahim
- Aqidatul Tanzilah
- Bacaan Ayat Al Quran
- Jabatan Wakaf,zakat dan haji JPM
- Khairaummah
- Blog Layar Bahtera
- English Club.com
- Pernah terfikir untuk berubah?
- Rahsia lelaki Melayu
- Loco driver
- Goenawan Mohamad
- wikipedia melayu
- Dunia Penyair Melayu
- Puisi Melayu
- Melayu World




