..

..

Konsert percuma tetapi perlu bayar RM 1 untuk sebotol air mineral

on Wednesday, September 8, 2010 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 6 Comments


Sempena Hari Malaysia yang akan disambut 16 Sept , di peringkat negeri PP pulak akan diadakan konsert percuma Datuk Siti Nurhaliza oleh kerajaan negeri dan tauke konsertnya adalah Ketua Menteri berlidah biawak , Guan Eng pada 25 Sept .

Selain daripada faktor Datuk CT untuk menarik rakyat PP ke konsert percuma ini , kelainan yang ketara sekali adalah rakyat PP yang ingin hadir ke konsert berkenaan perlu membayar RM 1 untuk sebotol air mineral .

Mereka yang hadir hanya dikehendaki membeli sebotol air mineral setiap seorang. Air mineral itu, Island Spring Water dihasilkan oleh PBAPP dan akan dijual pada harga RM1 sebotol untuk membantu kami dalam menentukan rekod kehadiran,”klik di sini


Mengapa rakyat perlu membayar RM 1 untuk sebotol air mineral sebagai syarat untuk memasuki konsert ini ?? Sudah nama pun konsert percuma dianjurkan kerajaan negeri , jadi tak perlu lah rakyat mengeluarkan duit pulak .

Kalau Guan Eng cakap beli sebotol mineral ini menentukan rekod kehadiran penonton jelas satu perbuatan bodoh dan tidak pernah dibuat orang . Mengapa perlu ada data untuk rekod kehadiran penonton ?? Kerajaan Pusat tak pernah pun kalau menganjurkan majlis2 besar dan diserikan kehadiran artis di peringkat nasional mengenakan caj kepada rakyat untuk hadir .

Ini berlainan sekali dengan kerajaan CAT dan berjiwa rakyat pimpinan Guan Eng yang jelas mencekik duit rakyat . Persoalannya , duit sebotol mineral akan disalurkan ke mana ?? Masuk poket kroni ka ??

Sedangkan kita tahu konsert ini ditaja sepenuhnya kerajaan negeri dan juga sponsor2 lain . Mungkin mahal sangat kot konsert Siti Nurhaliza , jadi terpaksa juga kutip sikit dengan memperbodohkan rakyat dengan sebotol mineral .


6 Responses

  1. shonzu says:

    Rekod kehadiran??? Hahahaha... tu sebenarnya nak buat tinjauan berapa ramai yang datang boleh jadi pengundi merek ketika PRU-13 nanti. Silap2 borang keahlian DAPig akan diedarkan waktu konsert Datuk CT diadakan nanti.

    Wayang je semua tu....

  2. Anonymous says:

    Jgn di bg tu holly water sudah. Cuma berjaga2..

  3. Anonymous says:

    Kalau beginilah gelagat Dato' Siti, saya dah meluat nak sokong lagi.

  4. Yb Raz says:

    air tu dah tentu strategi perniagaan..orang cina takkan buat sesuatu untuk orang melayu secara percuma. seorang singgit. kalau 100 ribu orang dah berapa?

    Lepas tu pakai ct. dah tentu ramai melayu lembu yang masuk kandang nanti.

    jgn salahkan ct sebab ct bukan orang politik..dia ni penyanyi yang cari bisnes dengan konsert. kalau ada orang nak bayar dia buat konsert, dah tentu dia ambik..dia tak peduli kalau yang taja tu dap, mca atau umno. bukan semua orang suka citer pasal politik ni.

  5. Anonymous says:

    mulai hari nie say to to siti ....

  6. Anonymous says:

    pehhhh!memang kow2 pnya penipu rakyat

Leave a Reply

Blogger Widgets
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.