..

..

Sokongan Godfather Yahudi Al Gore & Wolfowitz sahkan Anwar alat Yahudi

on Saturday, August 7, 2010 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 2 Comments


AIDCThinker

"(Sepatutnya) isu sensitif seperti ini (kes liwat Anwar) ditangani secara senyap, antara kerajaan (Amerika Syarikat) dengan kerajaan(Malaysia)...Tetapi masa sudah suntuk. Detik kebenaran akan tiba..Sekiranya beliau didapati bersalah, Anwar bakal berdepan dengan hukuman penjara selama 20 tahun, secara hakikatnya penjara seumur hidup kepadanya yang kini berusia 63 tahun.." kata Al Gore dan Paul Wolfowitz dalam The Wall Street Jounal(WSJ).

Apa yang anda faham dari kenyataan Al Gore dan Paul Wolfowitz di atas ?


Pertama, mereka yakin Anwar bakal dipenjarakan semula. Kedua, sekiranya Anwar dipenjarakan semula karier politiknya bakal tamat kerana Anwar terpaksa menghabiskan saki baki umurnya di penjara. Kenapa mereka terlalu yakin dan takut Anwar di penjarakan ?
Apakah hujah Gore & Wolfowitz gesa US campur tangan menyakinkan ?

Soalan ini menjadi soalan umum yang sering ditanya oleh warganegara US apakah keuntungan kepada US jika menyokong Anwar Ibrahim. Joshua Trevino wartawan dari The New Ledger pernah bertanyakan soalan sama ketika Anwar meminta bantuan US dalam misi 'Anwar's Apology Tour' ke New York dan Washington baru-baru ini.

"Jika Anwar Ibrahim menetapkan pendiriannya untuk terus menerus menentang Najib, apa keuntungannya kepada Amerika Syarikat untuk menyokongnya ?", soal Joshua. Klik di sini


Hujah Gore & Wolfowitz : Kami bersepakat bahawa Anwar sebagai seorang pemimpin politik, negarawan, intelek, mempunyai kualiti yang memberi rangsangan dan harapan kepada masa depan. Kualiti ini termasuk kejernihan dan sikap keterbukaan terhadap perbahasan dan diskusi; komitmen kepada prinsip akauntibiliti dan ketelusan urus tadbir; juga serius mengenai masa depan negaranya dan dunia di samping keberanian luar biasa mempertahankan apa yang diyakininya benar. Kami yakin beliau komited kepada nilai pluralisme, toleransi dan kebebasan yang amat diperlukan oleh Malaysia untuk berkembang maju.

Maksudnya, Anwar Ibrahim adalah seorang yang cukup sempurna mengikut ukuran kaca mata Yahudi seperti Al Gore dan Paul Wolfowitz. Jika sudah cukup sempurna maka mesti diselamatkan dengan campur tangan US. Itulah penegasan kedua-dua Yahudi tersebut.

Mengapa bekas-bekas pemimpin US yang beraliran zionis itu yakin Anwar cukup sempurna ? Mengapa mereka bersungguh mahukan Anwar diselamatkan sedangkan Anwar bukan warganegara US ? Di sini titik persoalannya.

Maksud tersirat di sebalik tulisan kedua tokoh Yahudi tersebut adalah 'US perlu campur tangan menyelamatkan Anwar Ibrahim yang sebelum ini pernah digroom oleh rangkain Yahudi US untuk menjadi Perdana Menteri Malaysia.

Bukti rangkaian Yahudi membina semula imej Anwar Ibrahim selepas dibebaskan dari penjara Sungai Buloh, boleh dibaca di sini dan di sini dan di sini

Malah penulis Barat sendiri, Michael Billington dari Executive Intelligence Review (EIR), turut mengesahkan rangkaian Yahudi termasuk Al Gore, Paul Wolfowitz dan George Soros, tokoh yang bertanggungjawab membersihkan semula imej bekas banduan Anwar Ibrahim untuk dinobatkan semula sebagai bakal PM Malaysia. Bacaan lanjut klik di sini dan di sini

Tetapi cukupkah alasan 'menyelamatkan bakal PM yang telah digroom oleh Yahudi' untuk US campurtangan di Malaysia, sedangkan bakal PM tersebut telah gagal mengotakan janjinya untuk menukar kerajaan pada 16 September 2008 ?

Sampai sekarang, walaupun sudah dua tahun dari tarikh yang ditargetkan, namun Anwar masih gagal mengotakan janji tersebut.

Joshua TreviƱo dari The New Ledger turut mempersoalkan kegagalan 16 September tersebut dalam tulisannya, 'CNN, bad journalism, and Anwar's apology tour' [Klik di sini]

"Ini isu besar yang sepatutnya CNN tanya kepada Anwar, bukannya bertanyakan soalan-soalan mudah yang bertujuan mengangkat imej Anwar. Jika bertanyakan soalan-soalan mudah akan mengesahkan CNN dibayar oleh Anwar", kata Joshua.

Tetapi nilai 'kesempurnaan Anwar' yang cuba digambarkan oleh Gore dan Wolfowitz masih boleh dipertikaikan.

Misalnya, betulkah Anwar 'komited kepada prinsip akauntibiliti dan ketelusan urus tadbir' ? Apa ukurannya ?

Pelantikan Anwar sebagai Pengerusi Accountability, sebuah organisasi yang berpengkalan di London adalah lantikan Al Gore. Begitu juga dengan jawatan Konsultan untuk anti-korupsi dan accountability di World Bank Institute adalah pelantikan yang dibuat oleh Paul Wolfowitz sendiri.Klik di sini

Jadi wajarkah mereka yang berkepentingan melantik Anwar bercakap membela Anwar dari sudut akauntibiliti ?

Ironiknya, badan bebas yang tiada berkepentingan dengan Anwar menilai sebaliknya. The Government Accountability Project(GAP) yang berpengkalan di Washington DC menilai Anwar sebagai seorang yang korup ketika menjadi konsultan di Bank Dunia dan Pengerusi Foundation For The Future.

Laporan GAP memetik sumber daripada blog WorldBankPresident.org menyebut Anwar Ibrahim menerima gaji sebanyak $21,000 daripada Bank Dunia yang mendapat kontrak kerja dari 25 Januari hingga 1 Mei 2006, walaupun pihak bank tidak menerima sebarang laporan kerja yang dilakukannya. Maksudnya Anwar makan gaji buta ? Klik di sini

Laporan itu turut menyebut Anwar bersubahat dengan rakan baiknya Paul Wolfowitz mengelirukan Perkhidmatan Hasil Dalam Negeri Amerika Syarikat (AS) (US Internal Revenue Service) berhubung dana Foundation For The Future.

Perbuatan tersebut, kata badan yang berpusat di 1612 K Street, NW Suite, Washington DC itu, dilakukan oleh Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) tersebut antara tahun 2006 dan 2007 dengan menyembunyikan fakta sebenar mengenai laporan kewangan yayasan yang pernah diketuai oleh Anwar itu. Klik di sini

Berdasarkan kes ini, di manakah akauntibiliti Anwar Ibrahim yang sesuai untuk menjadi PM Malaysia ?

ikuti Video Saya Agen 007 James Bond yang Anwar spin memperbodohkan penyokong-penyokongnya ..


2 Responses

  1. Anonymous says:

    BABI ( Barua Anwar Bin Ibrahim ) boleh jadi punahsihat di Pulau Pinang terlalu banyak Melayu haprak datang dari Pulau Pinang kes limbang bagi ke Brunai,kes Pulau Pinang serah ke Francis Light masa Sultan Kedah(P.Pinang dibawah kesultanan negeri kedah) kerabat ini jugak yang serah Singapura keluar dari Malaysia...Bapak Yahudi Melayu pun dari Pulau Pinang....Bagus le tu kasi ke Anwar jadi punahsihat orang Melayu ditanah tumpah negeri kelahiran sendiri....Fakta sejarah dah membuktikan semua baka-baka haprak orang melayu datang dari Pulau Pinang....Sila kan Anwar jadi punahsihat Kerajaan Negeri Pulau Pinang...Kitaran sejarah 500 tahun dulu hingga sekarang sudah bermula dan membuktikan segala-galanya...haprak oh haprak....
    saja gurau dengan bewak punaisihat lord reid

  2. agbr47 says:

    Nak sahkan apa lagi benda yang telah sah? Kalau gitu gamaknya, tak menyokonglah US kepada dia. Menyalaklah orang-orang tua yang dah pencen tu kepada Amerika. Amerika juga telah dipimpin oleh orang muda yang lebih bersikap terbuka. Jadi eloklah yang tua-tua tu bersara. Nuar pun boleh bersara kat penjara. Elok, tak ramai yang kacau kat penjara tu. Buat ibadah betul-betul kat sana ye.

    agbr47: Saksi yang bersaksi kelutut

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.