..

..

Nik Aziz benarkan PAS terus berpolitik di bulan Ramadan

on Thursday, August 12, 2010 by Generasi Pejuang Bangsa
 - No Comments

Politik mesti diteruskan tidak kira bulan apa pun ..


KOTA BHARU- Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat berkata, Pas tidak akan mengurangkan aktiviti politik di bulan Ramadan walaupun ia kurang disenangi oleh pihak-pihak tertentu.

Menteri Besar Kelantan itu berkata, Islam tidak pernah menghalang umatnya untuk berpolitik bila-bila masa sahaja, malah politik dan agama dua perkara yang tidak boleh dipisahkan.

“Politik dalam Islam ni sedaging (bercantum), geraknya Islam kerana politik dan politik pula menuruti Islam, tidak payah pakai istilah demokrasi, guna Istilah Islam,”katanya ketika ditemui di Majlis Pelancaran Ihyat Ramadan di sini semalam.

Beliau berkata demikian sebagai mengulas saranan daripada beberapa pihak termasuk dari Badan Bukan Kerajaan (NGO) supaya aktiviti berparti dikurangkan bagi menghormati bulan Ramadan. Nik Abdul Aziz bagaimanapun berkata, terpulang kepada pemimpin Pas untuk menggunakan pendekatan berbeza dalam menjalankan aktiviti tersebut di bulan Ramadan ini.Tu...dia tazkirah Ramadan oleh Nik Aziz kepada pejuang-pejuang PAS di bulan Ramadan Al Mubarak . Walaupun bulan Ramadan ini ialah bulan yang baik untuk kita menambahkan ibadah kita kepada Allah , tetapi bagi PAS akan tetap berpolitik dalam bulan yang umat Islam berpuasa ini kerana bagi mereka politik adalah 24 jam , 365 hari tanpa henti ( Non -stop ) selagi kerajaan BN tidak ditumbangkang.

PB tidak terkejut dengan PAS yang akan terus menjalankan aktiviti politik mereka walaupun mendapat cadangan beberapa NGO yang mahu aktiviti parti politik dikurang bagi menghormati bulan Ramadan . Sedangkan di masjid iaitu Rumah Allah pun mereka tidak hormat sehingga dijadikan pentas politik , inikan pulak bulan Ramadan di mana umat Islam berpuasa.

Politik adalah kuasa , jadi amanat Nik Aziz kepada penyokong2 taksub PAS supaya terus berpolitik di bulan Ramadan ini jelas menunjukkan mereka gilakan kuasa !Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.