..

..

Bazaar Ramadan Komtar : Guan Eng bohong , peniaga Melayu teraniaya

on Tuesday, August 10, 2010 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 1 Comment


Gani dituduh Guan Eng pecah amanah , kalau betul buatlah
laporan polis


Dalam blog2 penjilat-penjilat Pakatan seperti Din Binjai , punya lah hantam Gani KMA dengan menuduhnya pecah amanah demi pertahankan bosnya Guan Eng . Siap buat kajian lagi untuk menunjukkan bahawa samseng spt Ng Wei dan Guan Eng tidak bersalah .

Guan Eng dalam twitter nya jelas sekali pembohong dan cuba berlakon kononnya kerajaan negeri dianiayai ..

"PDC Dato Rosli maklum penganjur Bazar Ramadan Komtar kutip sewa dpd peniaga tetapi tak bayar kpd PDC itu sebab PDC halang.PR dianiaya lagi'.


Pembohongan Guan Eng telah disambut dengan bangganya oleh anjing2 belaanya seperti AMK PP dengan menuduh UMNO dalang kerana membuat fitnah terhadap kerajaan negeri . Malah mereka menuduh UMNO sengaja menjadikan isu ini sebagai isu perkauman berikutan kenyataan TPM hari ini di Utusan . TPM dalam kenyataanya tidak pulak cakap isu peniaga sebagai isu melayu @ perkauman tetapi beliau menggesa kerajaan negeri perlu adil kepada mereka .

Hari ini semasa perbincangan dengan PDC , Gani dalam satu kenyataan medianya hari ini mendedahkan betapa mereka dianaiya oleh Kerajaan DAP diketuai Guan Eng dan konconya Ng Wei . Pihak PDC telah dikambing hitamkan untuk menutup kerja jahat DAP untuk menghalang peniaga melayu berniaga di KOMTAR.

Gani mempersoalkan dalam mesyuarat di tingkat 5 hari ini mengapa PDC berbohong apabila mendakwa pihak penganjur tidak membayar sewa kepada pihak PDC .

Lihatlah sendiri bagaimana pembohongan Guan Eng terang-terangan terhadap rakyat PP . Isu peniaga ini merupakan isu yang tak pernah habis sejak kerajaan Pakatan memerintah . Mereka tidak langsung peka terhadap nasib peniaga. Tetapi apabila timbul isu tentang peniaga dizalimi dari bangsa Melayu , maka mereka gelarkan ini isu perkauman yang cuba dimainkan UMNO dan NGO2 Melayu .

Hari ini mereka terpaksa menelan balik kata-kata itu , isu peniaga bukan lagi isu perkauman tetapi isu RAKYAT !! Seorang peniaga Cina yang mengusahkan gerai makanan cuba membakar diri di Komtar kerana kecewa Guan Eng mengarahkan pintu di tingkat 2 ditutup atas faktor keselamatan dirinya . Penutupan pintu berkenaan telah menyebabkan peniagaannya merosot dah hilang pelanggan .

Jadi , kepada AMK PP ,tak payah nak jadi hero membela Guan Eng pembohong dan zalim ini . Isu peniaga di PP bukan isu perkauman tetapi isi hak rakyat PP !!


One Response

  1. hilbert says:

    Salam Ramadhan BJ,

    selamat menunaikan Ibadah Puasa dan selamat menempuh segala dugaan dengan rasa penuh kesabaran dan kesyukuran...

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.