..

..

Anwar hina peniaga Melayu Pulau Pinang

on Monday, August 9, 2010 by Generasi Pejuang Bangsa
 - No Comments

Apa aku peduli peniaga Melayu PP ...janji aku dapat Putrajaya ..


Kelmarin semasa PB hadiri program UMNO di cawangan , sempat bersembang dengan AJK masjid yang pergi program Ihya Ramadan di mana ia dirasmikan oleh Guan Eng dan juga dihadiri Anwar Ibrahim . Program yang sepatutnya penyampaian sumbangan telah bertukar ke ceramah politik oleh melayu yang menjadi barua kepada DAP . Malah semasa ucapan oleh pegawai Exco Malik Itik di majlis itu yang memuji Guan Eng , ramai yang keluar dari dewan berkenaan kerana meluat dengan ucapan berbaur politik ini .

Dalam majlis tersebut semasa ucapannya oleh Anwar dengan nada yang serius telah berkata tindakan kerajaan negeri Pulau Pinang diketuai Guan Eng merobohkan gerai gerai orang melayu ada salah satu tindakan yang bagus dan menepati sasaran CAT ,kerana hampir kesemuanya adalah gerai haram dan tidak memberi hasil kepada kerajaan negeri.Justeru orang melayu harus mematuhi undang undang kerajaan tempatan jika mahu berniaga.klik di sini

Jelas ini satu penghinaan kepada peniaga Melayu oleh Anwar Ibrahim sebagai anak PP yang diharap dapat membela nasib mereka . Anwar dilihat bagaikan hero dikalangan juak-juak Melayu yang kuat menyokong pakatan rakyat,tetapi sebenarnya pembohong dan retorik . Beliau lebih menyokong Guan Eng daripada membela nasib peniaga bangsanya sendiri untuk mencari rezeki .

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.