..

..

Guan Eng Zionis DAP mahu hapus Sek Iktisas Tentera Udara ( SITU )

on Thursday, July 22, 2010 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 2 Comments

SITU di Jalan Azyze, Tanjung BungahBaru beberapa hari saja gerai ikan Bakar di Sg Nibong dirobohkan oleh kerajaan Zionis DAP , hari ini depa mahu pulak roboh Sekolah Tentera Udara ( SITU ) di Tanjung Bungah .

Penubuhan Sekolah Ikhtisas Tentera Udara (SITU) bermula pada tahun 1 Jun 1993 adalah sejajar dengan hasrat Panglima Tentera Udara ketika itu, Lt Jen Tan Sri Datuk Abdul Ghani bin Aziz TUDM yang mahu menyeragam dan memusatkan sekolah-sekolah latihan supaya lebih sistematik dan berdaya saing. Sebagai sebahagian daripada Pusat Latihan Ikhtisas dalam TUDM, SITU telah diamanahkan untuk menyediakan latihan ikhtisas bagi setiap anggota serta pegawai TUDM dengan menumpukan khusus kepada pembinaan kepakaran, pengetahuan dan sikap terhadap tugas serta cabaran yang bakal mereka hadapi setelah menamatkan kursus.

Apabila sekolah tentera udara ini berkembang dengan baik dan memang ada keperluan untuk membina bangunan baru yang lebih besar bagi menampung tentera yang mengikuti kursus . Tetapi ada juga pihak yang mangkaq dan busuk hati iaitu kerajaan Zionis DAP PP diketuai Guan Eng bangsat cuba sabotaj dengan mahu Kementerian Pertahanan merobohkan bangunan bertingkat sekolah tentera udara yang sedang dibina ini kononya tidak memberi pelan kepada MPPP .

Tak ke gila namanya bangunan sudah separuh siap iaitu 4 tingkat ini dibina mahu dirobohkan semula ?? Ketua Menteri paling celaka dalam sejarah Malaysia ini iaitu Lim Guan Eng berkata, notis mengenainya telahpun dikeluarkan kerana kementerian itu menjalankan projek Sekolah Iktisas Tentera Udara (SITU) tanpa mendapat kebenaran daripada Majlis Perbandaran Pulau Pinang (MPPP) . Malah Guan Eng mendakwa beberapa penduduk membuat aduan mengenai kerja memasang cerucuk besi yang dilakukan di kawasan itu dan majlis perbandaran telah mengeluarkan notis amaran.

Lihat sendiri alasan mudah mereka untu merobohkan tempat itu ialah menggunakan alasan aduan dari penduduk ... Siapa penduduk ini ?? Bangsa Guan Eng sendiri ka ??

Kurang ajaq punya Guan Eng perbodohkan orang Melayu , untuk pengetahuan semua dengan alasan ini lah cina mata sepet ini gunakan robohkan gerai-gerai peniaga Melayu . Ada aduan je terus nak pi roboh gerai2 orang Melayu . Sedangkan peniaga-peniaga Melayu itu semua pernah memohon lesen berniaga dan surat kebenaran oleh kerajaan negeri tetapi tidak dilayan sehingga lah gerai mereka ini diroboh sepertimana berlaku pada gerai Doremi dan medan ikan bakar Hammer Bay . Tetapi gerai2 Cina di Jalan Datuk Keramat , Jalan Raja Uda masih lagi bebas berniaga tanpa masalah kerana mendapat perlindungan dari Guan Eng .

Selain itu , kerajaan Zionis DAP pernah gunakan helah seperti ini iaitu cuba mengagalkan projek rumah kos rendah oleh PERDA di Sg Pinang dengan alasan parit di kawasan situ kecil hingga menyebabkan berlaku banjir kilat yang diadukan oleh penduduk . klik di sini

Sebenarnya tujuan Guan Eng buat semua perkara bodoh ini adalah kerana dendam kesumat beliau terhadap SDO Nik Ali dan juga DS Ahmad Zahid Hamidi selaku Menteri Pertahanan . PB nampak sekarang ini Guan Eng bangsat cukup marah bila ramai pihak hantam dia dalam akhbar pasal isu pasir dan juga serangannya membabi butanya terhadap Nik Ali . Jadi , hari ini beliau nekad terus mahu menggunakan power yang beliau ada untuk merobohkan projek kerajaan persekutuan iaitu di SITU .

Ini dapat kita dibuktikan bila Guan Eng terus mengulangi menyalahkan Pegawai Kemajuan Negeri, Nik Ali Nik Yunus kerana gagal berbuat sesuatu mengenai projek di SITU ini . klik di sini

Guan Eng sebenarnya mahu bangunan itu dirobohkan sepertimana pintu gerbang di Taman Botani supaya boleh menyalahkan Nik Ali dan kerajaan persekutuan kononnya membazir ! Tetapi sebaliknya siapa pihak yang membazir dan buat kerja bodoh dalam hal ini ?? Siapa yang tidak kompeten dan profesional ??

Dari segi ketenteraan dan keselamatan udara pulak , mana pergi bakal Menteri Pertahanan Pakatan iaitu Mr Bean PAS yang berpengalaman kerja di aiport bayan lepas dulu ?? Dulu bukan main hebat lagi bantah isu penutupan lapangan terbang Sg Besi oleh kerajaan dan mengaitkan dengan keselamatan negara akan terancam .

So , PB nak tanya Mr Bean apa akan jadi pulak kepada keselamatan negara di ruang angkasa kita ini apabila tempat tentera udara yang melatih pilot ini dikurangkan disebabkan tindakan bodoh kerajaan negeri yang mahu merobohkan tempat berkenaan ??

Kepada DS Zahid dan Kementerian Pertahanan , PB cabar pertahankan projek SITU di Tanjung Bungah tanpa perlu tunduk kepada ugutan Guan Eng bangsat ini yang lagaknya tidak ubah seperti komunis yang pernah ugut kerajaan Malaysia dahulu . Jangan takut dengan ugutan pencacai2 Guan Eng seperti MPPP ini yang kononnya mahu bawa isu ini ke mahkamah . Itu tanah kerajaan persekutuan bukan tanah mak bapak Guan Eng !!2 Responses

  1. Hahaha

    Lu apek mau perang sama itu TUDM ka, lu cuba la kalo berani...

  2. Anonymous says:

    kalo boleh penang bridge dan komtar pun nak dirobohkan...pastu salahkan sdo...hahaha

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.