..

..

800 ahli DAPig keluar parti di Malim Nawar

on Saturday, June 19, 2010 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 1 Comment


Semalam parti anak beranak iaitu DAPig menerima tamparan hebat lagi apabila seramai 880 ahli DAP di Dewan Undangan Negeri (DUN) Malim Nawar mengikut jejak wakil rakyat kawasan itu, Keshvinder Singh keluar dari parti tersebut.

Mereka ini adalah menyokong kuat Keshvinder dan memilih parti
Parti Makkal Sakti Malaysia (PMSM) selepas hilang keyakinan terhadap DAP untuk membela nasib mereka. Nampak sudah parti chauvinis Cina ini sudah ditolak oleh ahli parti mereka daripada kaum lain sendiri selepas melihat Keshvinder sendiri keluar parti kerana kecewa dengan DAP .

Penyertaan mereka secara beramai-ramai ke dalam PMSM diumumkan oleh Pengerusi Pemuda Kebangsaan PMSM, N. Ramu pada satu sidang akhbar khas di sebuah restoran di sini hari ini.

Ramu berkata, mereka terdiri daripada 200 ahli DAP Cawangan Batu Putih, Malim Nawar (300), Kampar Estate (180) serta Mambang Di Awan seramai 200 orang dan keahlian mereka dalam PMSM berkuat kuasa hari ini.

Nampaknya bukan sahaja PKR kehilangan ahli parti , DAP turut sama kehilangan ahli yang cukup ramai, pirahhh poodah cakap pakatan haprak kononnya punyai sokongan rakyat hanyalah sekadar retorik semata mata.

Cakap bukan main sombong lagi mahu merampas Putrajaya dan yakin rakyat memberi sokongan kepada mereka hanyalah bersifat cakap kosong , syok sendiri dan untuk melindungi bahawa parti dalam Pakatan mengalami krisis hilang kepercayaan yang amat teruk .

Keputusan kesvinder keluar DAP ini menandakan keputusan beliau ini mendapat sokongan pengundi di Malim Nawar . Kepada Ngeh Nga , isu pampasan RM 5 juta itu cukup memberi isyarat kepada rakyat bahawa DAP kononnya memperjuangkan demokrasi sebenarnya parti autokratik kerana sanggup menggunakan ugutan untuk menghalang wakil rakyat mereka daripada keluar parti.


Jika DAP boleh memaksa wakil rakyatnya yang merupakan wakil pimpinan kepada parti itu, tak mustahil sudah tentu mereka akan paksa rakyat pula lepas ini9 apabila mereka dapat memerintah dan berkuasa di negara ini . Ini lah parti DIKTATOR ANAK BERANAK DAP !!

baca di sini Ganti rugi DAP tidak sah dalam Perlembagaan


One Response

  1. Anonymous says:

    setelah puas cucuh sumbu...roket tak naik jugak...akhir2nya pergi makan satay...hahaha

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.